Andělé 2007 budou mít své majitele za pět týdnů

11.02.2007 08:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Anděl N
© facebook interpreta
Šestnáctý ročník výročních cen Akademie populární hudby Anděl Allianz 2007 se v letošním roce opět přesune z Prahy do Ostravy. Sošky andělů hrajících na šalmaj budou nejlepším českým zpěvákům, zpěvačkám, skupinám a hudebním tvůrcům rozdány 17. března v ostravské ČEZ Aréně. Ceremoniál budou v přímém přenosu vysílat ČT1 a ČRo1 Radiožurnál.

Žánrové ceny budou uděleny o dva dny dříve, 15. března 2007 v ostravském klubu Boomerang, a bude se jim věnovat "andělská" Noc s Andělem, která se bude vysílat v sobotu 17. března na ČT2 z klubu Parník. Hostem pořadu bude krom jiných skupina Gothard.

Ale nejen Ostrava bude žít Anděly. V pátek 16. března se uskuteční série koncertů po celé České republice. V jeden den se tak bude hrát na zhruba 250 místech naší země. Koncertovat budou kapely napříč hudebními žánry včetně těch nominovaných na ocenění v rámci výročních hudebních cen Anděl Allianz 2006. Tato akce bude aspirovat na zápis do Knihy rekordů České republiky. Proběhne multižánrová koncertní smršť v co největším počtu měst. To vše pod hlavičkou Andělské noci, z níž bude natočen dokument, který odvysílá Česká televize.

I celý týden, který předchází předávání cen v ČEZ Aréně, bude v duchu "Andělů" a v ostravských klubech budou probíhat nejrůznější koncerty.

Akademici, novináři a hudebníci se budou moci přesunout 17. března z Prahy do Ostravy Andělským vlakem.

Hlavním moderátorem slavnostního večera bude Richard Krajčo.

Petr Šiška, prezident APH, informoval o letošních nominacích a na dotazy z řad novinářů sdělil, že jména aktivních akademiků jsou k dispozici na internetových stránkách APH.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY