Týden v popu (1.)

05.02.2007 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.
Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Karel Svoboda N
© František Ortmann
Smrt Karla Svobody
Sebevražda hudebního skladatele Karla Svobody byla minulý týden bezpochyby jednou z nejzmiňovanějších událostí, a to ve všech médiích. Ani se není co divit, i frikulíni si ho dovolí obdivovat za hudbu k seriálu "Návštěvníci" a snad se nenajde nikdo, kdo by neměl rád písničky z muzikálu "Noc na Karlštejně". Rozhovor s jeho manželkou Vendulou, který po tragické události vyšel na iDnes, pak ukázal, jak zcela rozdílné mohou být celebrity na stránkách novin a v soukromí. Podivné ovšem bylo, že se k jeho smrti vyjádřila taková spousta lidí. Nejvíce mě to asi překvapilo u Petra Plisky na blogu New Music Magazine. Kdo ho zná, čekal by spíš něco negativního na Svobodovu adresu. Nebo že by platilo "o mrtvých jen dobře"?

Mika N
© mikasounds.co.uk
Relax, Grace Kelly
Naštěstí se nedějí jen sebevraždy. Na vydavatelství Universal například někdo natolik zblbnul, že asi chce hned na začátku zpomalit kariéru mladého zpěváka Miky (nebo že by se báli, že při velkém zájmu nestihnou lisovat tolik desek?), o němž na britských ostrovech tvrdí, že bude letos největší nová hvězda a několikanásobné prvenství singlu "Grace Kelly" v tamním singlovém žebříčku to potvrzuje. Jenže zatímco v Británii byla za pilotní singl zvolena právě tato rozjásaná skladba, všude jinde v Evropě bude jeho debutovou desku propagovat písnička "Relax, Take It Easy". Rozumějte, i tohle je dobrá prda (stejně jako celá deska, už se těším, až ta deska v březnu vyjde u nás, abych jí v recenzi mohl dát devítku), ale spíše na taneční parket, kde předtím pustili něco od Scissor Sisters, ne do rádií. Obě si můžete pustit na Mikově myspace a dát mi za pravdu.

Sugababes versus Girls Aloud
V Británii vychází každoročně speciální singl pro nadaci Comic Relief, zpěváci a zpěvačky si nasazují klaunské červené nosy, 16. března se pak koná tzv. Red Nose Day. Pro letošní singl vznikl skutečně bonbónek. Dvě dívčí kapely - Sugababes a Girls Aloud - nahrály společný singl "Walk This Way". Jo, přesně tu pecku, která před lety díky Run DMC vrátila zpět do hry Aerosmith. Videoklip pro verzi se sedmi kočkama částečně vychází z jejich původního rap versus rock podání, ostatně koukněte na něj sami a představte si, že by u nás společný singl natočily třeba Holki a Zoombie. Ha ha.

Anděl N
© facebook interpreta
Poštovní schránka na rohu ulice...
Zajímalo by mě, co se asi tak děje v ústředí Petardy u stolu, kde počítají nominace do letošní cen Akademie populární hudby. Všem potenciálním akademikům totiž došel mail, v němž se píše: "Vážení akademici, včera, tj. 31.1., byla uzávěrka 1. kola hlasování pro ceny APH Anděl Allianz 2006. Chtěli bychom se Vás touto cestou zeptat, zda Vám přišly obálky s nominacemi a dalšími náležitostmi, které jsme posílali počátkem ledna. Pakliže ano a hlasování jste se zúčastnili a nominační lístky nám odeslali, či jste se rozhodli hlasování se nezúčastnit, považujte tento mail za bezpředmětný. V případě, že Vám pošta obálku nedoručila, dejte nám obratem vědět na níže uvedený mail či telefonní číslo, pošleme Vám okamžitě veškeré potřebné náležitosti na Vaši e-mailovou adresu." Pošta sice občas něco zašantročí, ale že by podíl ztracených obálek z přibližně šesti stovek poslaných byl natolik velký, aby se odehrávala takováto akce... Spíš bych si vsadil na to, že v prvním kole došlo tak málo hlasů, že je teď organizátoři shánějí všude možně.

Justinovo nové video
V novém videoklipu k úúúžasné písničce "What Goes Around... Comes Around" Justina Timberlakea hraje neméně úžasná Scarlett Johansson. Jenže na klip nás zatím vnadí jen krátkým trailerem.

Lady Sov bude
"Ta Lady Sovereign u nás asi vůbec nevyjde," říkala prý Benovi Slavíkovi tisková promotérka z české pobočky Universalu, a tak jsme vydali jeho recenzi na její "Public Warning" už před několika týdny. A hle! Najednou u nás deska vychází 5. února a na musicserveu bude soutěž a dokonce i reklama. To se ale někdy dějou věci.

Blues(kin) Alive
Z blogového záhrobí se do blogového života opět vrátil blueskin aka Martin Zoul. Tož vitaj zpět!

Tak to by bylo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY