Nové desky pro 6. týden

04.02.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů desky od londýnských rockerů Bloc Party, písničkáře Johna Mellencampa, soundtrack z pera Daniela Landy k filmu "Kvaska", nová nahrávka Yoko Ono, reinkarnace slovenských rapperů L.U.Z.A., DVD rockerů Coheed & Cambria a kolekce hitů Midnight Oil.
Pokud se v pondělí 5. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

Bloc Party - A Weekend In The City (Vice Records / CDirect)
web / myspace / psali jsme

Bloc Party - A Weekend In The City
Londýnská rocková kapela natočila svoje druhé album, dva roky po oslavovaném debutu "Silent Alarm". Desku pojali jako koncepční záznam života ve velkoměstě. Pilotním evropským singlem je skladba "The Prayer" (video), za ocánem nahrávku propaguje písnička "I Still Remember" (video). Celá deska je ke slyšení na jejich myspace.


John Mellencamp - Freedom's Road (Universal)
web / myspace / psali jsme

John Mellencamp - Freedom's Road
Americký písničkář, který vydává desky už tři dekády, se po čtyřech letech vrací s novou nahrávkou, která se zároveň stává jeho nejúspěšnější v žebříčku Billboardu. V písni "Jim Crow" zpívá legenda Joan Baez. Album propaguje patriotistická píseň "Our Country", k níž byl natočený videoklip. Zde si ho můžete pustit a zároveň zkusit ukázky ze všech deseti skladeb.


Daniel Landa - Kvaska (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Daniel Landa - Kvaska (O.S.T.)
Daniel Landa zkouší po sólové dráze a muzikálech i filmovou hudbu. Natočil ji k filmu "Kvaska", který vznikl ve spolupráci s jeho manželkou a pojednává právě o zákulisí muzikálu. Zatímco snímek bude mít premiéru až 22. února, soundtrack vychází už nyní. Pilotním singlem je skladba "Touha", na videoklip se můžete podívat zde, další ukázky ze sedmnácti položek soundtracku najdete zde.


Yoko Ono - Yes, I'm A Witch (EMI)
web / myspace / psali jsme

Yoko Ono - Yes, I'm A Witch
Vdova po Johnu Lennonovi a slavná konceptuální umělkyně se letos vrací na hudební pole. Do studia si pozvala slavné osobnosti současné experimentální hudby, mezi nimi najdete třeba Peaches, The Flaming Lips, Polyphonic Spree, Antonyho nebo DJe Spookyho. Skladbu "Revelations", kterou nahrála s Cat Power, si můžete poslechnout zde.


L.U.Z.A. - Tri mena a štyri pismena (EMI)
web / myspace / psali jsme

L.U.Z.A. - Tri mena štyri pismena
Slovenské hiphopové trio Čistychov, Slipo a Hajtkovič se po působení v kapele Názov stavby a sólové kariéře vrací do své původní party Luza. Mezi hosty najdete Kontrafakt, jejich petržalské parťáky Drvivá Menšina a chorvatského rappera jménem Frenkie. Skladba "Večer s Lúzou" byla ke slyšení na "Nejbr Hip Hop Mixu II".


Coheed & Cambria - The Last Supper: Live At The Hammerstein Ballroom DVD (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Coheed & Cambria - The Last Supper: Live at the Hammerstein Ballroom  DVD
Americká prog-rocková skupina vydává své druhé koncertní DVD. Nahráli ho vloni v květnu v newyorské Hammerstein Ballroom. Obsahuje dvanáct skladeb, včetně závěrečného jamu "The Willing Well IV: The Final Cut". Mezi bonusy najdete rozhovory s kapelou i fanoušky, dokument a tři videoklipy.


Midnight Oil - Flat Chat (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Midnight Oil - Flat Chat
I v Evropě s malým zpožděním vychází kompilace shrnující rockovější skladby angažovaných australských hitmakerů Midnight Oil. Osmnáct skladeb natočených během bezmála tří dekád dostalo nový kabát remasteringem. Nechybí "Dreamworld", "Read About It" nebo "Best Of Both Worlds", ale většina obsažených skladeb na hitových kompilacích ještě nevyšla.


Dále vychází:

Seth Lakeman - Freedom Fields (EMI)
Monro Matt - From Matt With Love (EMI)
Frank Sinatra - His Life And Times DVD (Warner)
Lady Sovereign - Public Warning (Universal) (viz. Nové desky pro 44. týden)
Various - The Best Of The Jammys Vol.1 DVD (Sony BMG)
Various - We Are The FutureDVD (Sony BMG)
Villazon - Gitano (EMI)
Yo-Yo Ma - Appassionato (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY