The Stooges se vrátí již v březnu

28.01.2007 08:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

The Stooges N
© www.musikexpress.de
Již na podzim minulého roku se naplno mluvilo o tom, že jedním z největších comebacků letošní roku bude reunie legendárních The Stooges v čele s Iggy Popem, kteří po 33 letech začali pracovat na nové desce. Ten okamžik je opravdu na spadnutí, neb deska nevyjde dle původního plánu až v létě, ale již v prvním jarním měsíci. Pod názvem "The Weirdness" se album objeví v prodejnách již 19. března.

Novou desku kapely The Stooges s názvem "The Weirdness", která vznikla na základech alba "Raw Power", kapela během letošního roku představí publiku i v rámci plánovaného světového turné. Složení by mělo být totéž jako při nahrávání desky "Raw Power", tedy zpěvák Iggy Pop, kytarista Ron Asheton, bubeník Scott Asheton a hostující basák Mike Watt, kterého doplní původní saxofonista kapely Steve Mackay. Počátky reunie této legendární kapely sahají již do roku 2003, kdy sourozenci Ashetonovi vypomohli Iggy Popovi na čtyřech písních jeho tehdy aktuální sólovky "Skull Ring".

Samotné skládání a natáčení nových písní The Stooges probíhalo od počátku minulého roku a produkce desky se ujal Steve Albini, který pracoval i na úspěšných albech Nirvany a Ther Pixies. Finální mixáž novinkového alba byla dokončena až koncem prosince minulého roku v legendárních londýnských Abbey Road Studious.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY