Optimistka, hosteska a úleťačka v jedné osobě

02.01.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Iva Frühlingová zažila vzlety vzhůru i pády, nepočítaje životní peripetie. Je však optimistka a stále věří v dobré konce. Fandům nedávno nadělila singl "Věřím", jehož bonusem je vyšperkovaná verze kompozice "Skládám".
7/10

Iva Frühlingová - Věřím

Skladby: Věřím, Skládám (Too Macho Edit by Sporto, Karaoke Tundra, Strapo, DJ Spinhandz & Doubravánek)
Celkový čas: 9:37
Vydavatel: EMI
Familiérní družina okolo labelu Escape pokračuje na cestě klubových singlů dál. Třetí do hry je ručně číslovaná obálka hitovky "Věřím" Ivy Frühlingové. Deska "Baby Doll" je už nějaký ten pátek venku a vcelku se jí daří. Titulní track tohoto dvojtrackového espéčka je pohodička, kterou Iva napsala společně s Bratry Orffovými, což není vůbec žádné šlápnutí vedle a snadno si ji oblíbíte.

Bonusem je hodně pozměněná úprava skladby "Skládám". Nebylo by to nic zlého, kdyby se na něm nepodepsalo tolik lidí a Iva se nestala pouze jakousi hosteskou, která to vše jen uvede a zapěje si refrén. Velký kus práce udělala dvojice Karaoke Tundra a DJ Spinhandz, kteří si vyhráli s hiphopovým spodky a zvukovými smyčkami. Rap poskládaný z vtipných slok doplňuje závěrečný refrén, který vás přesvědčí, že by vás tento úlet mohl zajímat, i když se v něm zpívá o pravém opaku.

V textech těchto písní se objevují takové pojmy jako Radiohead nebo Rádio 1 - což je fajn sešlost, přesně taková, jaká se jednorázově potkala na tomto singlu. Iva statečně hrábla po vydařené pecce "Věřím" a "Skládám" je bonusem, který není k zahození. Odvaha se cení a není třeba nic dopředu vzdávat, protože i nezdar může posílit, "Věřím" toho je důkazem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY