Nový MUSIC se pyšní rozhovorem s Hanou Hegerovou

05.12.2006 08:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

MUSIC 12/06 N
© MUSIC
Poslední letošní číslo MUSICu má pro své čtenáře exkluzivní dárek - rozhovor s první dámou českého šansonu HANOU HEGEROVOU, která letos v říjnu oslavila pětasedmdesátku a při té příležitosti se rozhodla vyslyšet volání fanoušků po nových nahrávkách. Před vánoci tak vyjde její první DVD se záznamem dvou podzimních koncertů. "Jestli natočím novou desku?" směje se dobře naladěná zpěvačka, když dostane obligátní hecířskou otázku, kterou jí prý lidé kladou na potkání. A s chutí se o ní rozpovídá svým nezapomenutelným hlasem, z něhož ani po padesáti letech života v Česku nevymizel měkký slovenský přízvuk.

WANASTOWI VJECY: To není Torpédo, ale Torpédo!!! (Vl. Vlasák)
Nové album kapely Wanastowi Vjecy je provázeno šestkami. "Torpédo" se začalo natáčet 6.6.2006 po šesti letech nahrávací odmlky, je šestou deskou kapely, má ďábelsky černý obal a po čertech velký úspěch. Možná proto, že Robert Kodym a P.B.Ch., jinak také členové Lucie, se vrátili ke kořenům svého rockového písničkářství.

Ve stínu pod fíky poslouchat KABÁTY (Vladimír Vlasák)
Naposledy byli dole v dole, odkud vyfárali rovnou do slunného Španělska. Vždyť nová deska kapely Kabát se jmenuje "Corrida", na obalu má býčí rohy i růži a bude patrně těžkým hitparádovým kalibrem. Soudě podle více než 40 000 tisíc předběžných objednávek. Takový zájem, vyvolaný předchozími úspěchy na trhu, zavazuje. Nikdo to neví lépe než kapela Kábat, pro kterou se stalo zrození "Corridy" dramatem. Původně totiž měli mladí příznivci Kabátu dostat "Corridu" již na začátku školního roku. A je z toho Ježíšek.

Čtvrtstoletí s DEPECHE MODE (Saša Neuman)
Kdo by to byl do těch klučíků na pětadvacet let starých fotografiích řekl? Britská elektronická kapela Depeche Mode má i čtvrt století od svého založení stále co říci svým fanouškům i světovému šoubyznysu. A navíc má nezvladatelné nutkání se o to podělit. Přitom už by klidně mohli jen doživotně spát na zlatých a platinových vavřínech. K letošnímu roku prodali ve světě přes 73 milionů nosičů a v britské hitparádě měli celkem 44 písní.

HOLKY V KAPELÁCH mají dva životy (Vladimír Vlasák)
Katarína Knechtová, Marta Jandová nebo Američanka Amy Lee. Vlastně by mohly zpívat jenom na své jméno, ale ony zůstávají obklopeny společenstvím mužů v kapelách Peha, Die Happy nebo Evanescence. Přesto nebo možná právě proto jsou takovéhle konstelace účinné a úspěšné. Nabízejí zajímavé harmonické prolnutí ženských a mužských prvků. I když na napětí uvnitř skupiny musí být zákonitě zaděláno.

MY CHEMICAL ROMANCE Radost na hřbitově (Martina Kotrbová)
Záliba ve smrti, hřbitovech, rakvích a nejčernější černotě už do muziky párkrát pronikla a pomohla vzniku mnoha pamětihodných nahrávek. Nejnovější klenot této filozofie se však zjevil zcela nečekaně - vzešel z hlav a nástrojů party, která se do této chvíle zdála být jen jednou z mnoha šikovně zmáknutých kopií. Pokud jste tedy dosud neměli tu čest, seznamte se s My Chemical Romance.

ALL SAINTS - hudba pro všechny svaté (Saša Neuman)
All Saints, čtveřici britských zpěvaček, jejichž popularita ve své době soupeřila s věhlasem Spice Girls, v roce 2001 rozložila vzájemná řevnivost a ponorková nemoc. Po více jak čtyřech letech se dámy opět daly dohromady, natočily album a tvrdí, že spolu vycházejí ještě lépe než předtím. A zřejmě se jim zastesklo i po starých časech, protože Melanie Blatt v britském tisku prohlásila: "Je přesně ta správná doba pro obnovení Spice Girls. My jsme to dokázaly. Teď je to na nich."

MOBY bilancuje (J. Vlček)
BLACKMORE’S NIGHT Vánoce po celý rok (J. Vlček)
BEATLES pro 21. století (J. Vlček)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přes 50 recenzí na nová CD a DVD, přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI a soutěže o nová CD a lístky na koncerty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY