Alan Wilder promluvil o novém albu Recoil

25.10.2006 12:23 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Alan Wilder N
© www.mute.com
Před pár dny se na stránkách Youtube objevilo video s namluvenou zprávou bývalého člena kapely Depeche Mode Alana Wildera, ve které ohlašuje vydání nové desky svého projektu Recoil.

V nahrávce o délce necelých čtyř minut mimo jiné Alan vypráví o stavu prací na nové desce, která by měla vyjít na počátku léta roku 2007. Jak Alan uvádí, na novém materiálu pracuje od října 2005. "Po dlouhé pauze, kdy jsem se hudbě vůbec nevěnoval, mi trvalo několik měsíců, než jsem se spřátelil s aktuální technologií v hudebním průmyslu, která se od natáčení poslední desky o pěkný kus posunula. Jen do dubna letošního roku mi trvalo, abych předprogramoval osm nových písní," uvádí mimo jiné Alan. Poté si dle svých slov do studia opět pozval pěknou řádku umělců, kteří se na desce představí v roli hostujících vokalistů. Nejvíce je prý pyšný na spolupráci s bluesovým zpěvákem z Texasu, ke kterému musel jet osobně na návštěvu, aby s ním mohl nahrát alespoň nějaké vokální stopy.

Od září letošního roku pracuje Alan na finální podobě desky, a jak dále ve videu uvádí, domnívá se, že vše bude mít hotové kolem Vánoc. Vydání desky, která zatím nemá ani pracovní název, pak Alan odhaduje na konec jara či začátek léta příštího roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY