Pink se vrátí do Prahy, v prosinci zazpívá Sazka Areně

16.10.2006 17:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pink - I'm Not Dead Tour N
© Interkoncerts
Jedna z nejosobitějších zpěvaček, americká rebelka Pink míří do České republiky. V rámci světového turné ke své poslední desce "I'm Not Dead" vystoupí 13. prosince v pražské Sazka Aréně. Vstupenky budou k dostání ve všech prodejních místech Sazka a.s. a na webovém portálu sazkaticket.cz od 17. října.

Sedmadvacetiletá zpěvačka, vlastním jménem Alecia Moore, začala se skládáním již jako čtrnáctiletá. Na tom by nebylo nic zvláštního, uvědomíme-li si, že vyrostla v hudebně založené rodině. V městečku Doylestown, které není zrovna vyhlášenou líhní talentů, však potřebovala k úspěchu mnohem víc než jen hudební nadání. První šance představit se před publikem se jí naskytla s nabídkou vystupovat každý pátek v místním klubu. Asi by v Philly klubu vystupovala se střídavými miniúspěchy dodnes, kdyby se tam jeden pátek nezastavil zástupce společnosti MCA, která v tu dobu hledala vhodné adepty pro novou r'n'b kapelu. Došlo na konkurz, kterým Pink prošla bez problémů. V kapele Basic Instinkt se však necítila, a proto ji záhy opustila. Následovalo působení v projektu Choice, které však délkou trvání nepřesáhlo účast v již zmiňované skupině Basic Instinkt.

Pink si zkusila roli členky kapely, ale nejlépe se cítila sólistkou, a proto na nabídku producenta Daryla Simonse k napsání nějakých skladeb nadšeně kývla. Dalo by se říci, že v této chvíli se odstartovala její hvězdná kariéra – první album "Can't Take Me Home" z roku 2000 se stalo okamžitě platinové (několikrát) a hned tři skladby ("There U Go", "Most Girls" a "You Make Me Sick") se usídlily na prvních příčkách Top Ten. Záhy se vydala na turné, kde předskakovala kapele 'NSync. Poté se začala věnovat přípravám na své druhé album. Mezitím se podílela na skladbě "Lady Marmelade" určené pro film "Moulin Rouge", na níž spolupracovala s Christinou Aguilerou, Myou a Lil Kim. Ze skladby se stal velký hit nejenom v USA, ale i v Evropě.

S vlastním singlem přichází až ke konci roku 2001. Skladba "Get The Party Started" se okamžitě stala obrovským celosvětovým hitem a vydláždila tak cestičku pro celou desku s názvem "M!ssundaztood". Druhý singl "Don't Let Me Get Me" kráčel v úspěšných šlépějích svého předchůdce.

Znatelné přitvrzení přišlo s dalším dlouhohrajícím počinem "Try This" z roku 2003. Album bylo mnohem více rockově orientované, o čemž svědčí i skutečnost, že Pink na něm kromě jiných spolupracovala s frontmanem kapely Rancid, Timem Armstrongem, jehož rukopis se zapsal do 8 skladeb. Jako první singl z desky si Pink zvolila skladbu "Trouble", která zpěvačce přinesla kromě úspěchů v žebříčcích i cenu Grammy.

V přestávce mezi nahrávkami se Pink věnovala spíše svému soukromému životu - začátkem letošního roku se provdala za motocrossového závodníka Careyho Harta. O pár měsíců později je již Pink zpátky na scéně s novým albem "I'm Not Dead", jehož vydání předznamenala skladba "Stupid Girls", kterou doprovázel velice vtipný videoklip a která album katapultovala na první příčky žebříčků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY