Nový MUSIC je ve znamení Support Lesbiens

11.10.2006 09:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 10/06 N
© facebook interpreta
Na titulní straně nového MUSICu najdeme Kryštofa Michala a SUPPORT LESBIENS jsou i tématem hlavního článku říjnového čísla. O tom, jaká byla jejich cesta od "hácéčka" až k nové "libozvučné" podobě se dozvíte nejen z rozhovoru s Kryštofem Michalem a Hynkem Tomanem, ale i z průřezu kompletní diskografií kapely, která tenhle příběh ilustruje více než dobře.

Další rozhovory a profily říjnového MUSICu:

ZAMĚŘENO: Česko, země tvrdému rocku zaslíbená (Vladimír Vlasák)
Stále se vracejí, i když v hudbě už vše podstatné dávno řekli. Metaloví dinosauři Iron Maiden, Judas Priest, veteráni hardrocku Deep Purple nebo Black Sabbath. Jejich hudba zakořenila v Česku jako kdysi dechovka. A postava Ozzyho Osbournea, jež si dodnes hýčká své šílenství, zlidověla stejně jako čaroděj Rumburak nebo Jára Cimrman. V čem spočívá klíč k nesmrtelnosti legend tvrdého rocku v Čechách?

NO NAME: Krása je v odlišnostech (Dalibor Vik)
Kapela No Name požívá dnes na Slovensku podobné obliby, jaké se u nás svého času těšila Lucie. Ostatně i v Čechách už si mohou připadat jako doma - svou poslední desku nahrávali ve studiu Petra Jandy a když hledali koncert, který zaznamenají na své první živé CD/DVD, volba padla na pražskou Sazka Arénu. O Česku a Slovensku a samozřejmě o hudbě No Name je rozhovor se zpěvákem Igorem Timkem.

FREDDIE se snažil být svůj (Josef Vlček)
Peter Freestone, bývalý osobní manažér Freddieho Mercuryho, žije kdesi na jihu Čech. Muž, který před prací u Mercuryho dělal garderobiéra v Londýnské Královské opeře, si pořídil malý domeček a když necestuje po světě, užívá si v něm klidu. Moc času v poslední době nemá. K nedožitým šedesátinám Freddieho Mercuryho vychází kompilace "Lover Of Life, Singer Of Songs" a jako jeden z blízkých pamětníků má Peter co vyprávět.

SCISSOR SISTERS nedělají kompromisy (Saša Neuman)
Britští a američtí novináři je přirovnávají k "Eltonu Johnovi rave kultury", "homosexuálním Joy Division", "Bee Gees na extázi", "postpunkovým Supertramp" a bůhvíčemu ještě. Jistě, je to povrchní, ale do jisté míry mají všechna ta přirovnání pravdu. A vypovídají mimo jiné o tom, jak nesnadné je newyorské Scissors Sisters zařadit. Čert ale vzal škatulky, stačí když budete vědět, že je to bezvadná muzika.

BEYONCÉ mladá a neklidná (Martina Kotrbová)
I když se situace pomalu a jistě lepší, r'n'b stále nemá v Česku zrovna na růžích ustláno. To bude taky asi jediný důvod, proč u nás zatím není bývalá vůdkyně dívčího tria Destiny's Child takovou megahvězdou jako ve světě. Jiné vysvětlení by se totiž asi těžko hledalo.

WANASTOVKY odpálí Torpédo (Vladimír Vlasák)
Radosti DAVIDA KOLLERA (Josef Vlček)
Za filmem BEASTIE BOYS stojí švýcarský horal (Dalibor Vik)
Nihilistický humor MOIMIRA PAPALESCU (Josef Vlček)
PROWIZORIUM: Nátělníky a sólárko jsme odmítli (Dalibor Vik)
ROE-DEER, hoši z druhého patra (Dalibor Vik)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI a obvyklou porci recenzí a soutěží o nová CD a lístky na koncerty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY