Nové desky pro 41. týden

08.10.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů stěhovat novinky probudivších se Lemonheads, Stingův návrat do středověku, metalový nářez Trivium, popový písničkář James Morrison, remixující i zremixovaný Four Tet, divní folkaři A Hawk And A Hacksaw, domácí klasik Petr Skoumal a brněnští bluesmani Hoochie Coochie Band. V pátek navíc vychází nové album Kryštof.
Pokud se v pondělí 9. října (nebo později) vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Kryštof - Rubikon (EMI)
web / myspace / psali jsme

Kryštof - Rubikon
Své čtvrté album natočila havířovská kapela v čele s Richardem Krajčem. Pracovala na něm v průběhu jara v bratislavském studiu Creative Music House a míchala ho v létě v pražském Soundsquare. Ve skladbě "Sněhurkám" rapuje Marpo, v "Revizor" zpívá Danica Jurcová a prostřednictvím samplu se na albu objeví i herec Jan Budař. První singl "Rubikon" si můžete poslechnout zde. Náš podrobný průvodce albem najdete pod tímto linkem. (Album vychází 13. října)
The Lemonheads - The Lemonheads (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Lemonheads - The Lemonheads
Kapela Evana Dando, která zažila největší slávu v polovině 90. let, se vrací deset let po posledním albu "Car Button Cloth". O produkci se postarali Bill Stevenson a Evan Dome. Pilotní "Become The Enemy" a dvě další skladby jsou ke slyšení na jejich myspace, "No Backbone" je zde dokonce ke stažení. E-karta alba je k vidění tady a v ní si můžete pustit další nové písně.


Sting - Songs From The Labyrinth (Universal)
web / myspace / psali jsme

Sting - Songs From The Labyrinth
Bývalý frontman Police a úspěšný sólista Sting nevydal regulérní studiovou nahrávku už tři roky a jeho nový projekt "Songs From The Labyrinth" patrně potěší jen největší fanoušky. A nebo milovníky středověké hudby, protože Sting na albu předělal k obrazu svému hudbu anglického skladatele a loutnisty ze 16. století Johna Dowlanda. Vzhledem ke Stingovu jménu lze ale předpokládat, že se najde dost kupujících.


Trivium - The Crusade (Universal)
web / myspace / psali jsme

Trivium - The Crusade
Floridská metalová kapela se vrací s třetím albem, rok a půl po úspěšném debutu na značce Roadrunner "Ascendancy". Tři skladby "Detonation", "Anthem (We Are The Fire)" a "Entrance Of The Conflagration" jsou ke slyšení na jejich myspace. Videoklip ke třetí jmenované skladbě je vidět na webu Roadrunner Records. O produkci se postarali Jason Suecof a hlava kapely Matt Heafy.


James Morrison - Undiscovered (Universal)
web / myspace / psali jsme

James Morrison - Undiscovered
Tady nejde o posmrtnou desku frontmana The Doors, jak by se mohlo nepříliš pozornému čtenáři zdát. Britský písničkář James Morrison má být letoší verzí Jamese Blunta a jeho albový debut s malým zpožděním vychází i v České republice. Deska obsahuje úspěšný singl "You Give Me Something" (klip můžete vidět zde) i aktuální "Wonderful World". Obě skladby si můžete poslechnout na jeho myspace, další kousky pak najdete v sekci Audio&Video na jeho webu.


Four Tet - Remixes (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Four Tet - Remixes
Producent elektronické hudby Kieran Hebden si rekapituluje na dvojdiskovém výběru své nejlepší remixy stejně jako remixy jeho skladeb z dílny jiných hudebníků. Na prvním disku uslyšíme jeho verze skladeb Radiohead, Aphexe Twina, Bonobo, Bloc Party nebo Beth Orton, druhý pak obsahuje remixy od Manitoby, Battles, Sa-Ra nebo Boom Bip.


A Hawk And A Hacksaw - Way The Wind Blows (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

A Hawk And A Hacksaw - Way The Wind Blows
Výrazní představitelé freak-folkové vlny A Hawk And A Hacksaw z Nového Mexika ve Spojených státech amerických dodržují své obvyklé tempo a i na letošní rok připravili novou desku. Ukázku z čerstvého materiálu, která se jménuje "In The River", si můžete poslechnout na jejich myspace.


Petr Skoumal - Nebo cibule (Indies)
web / myspace / psali jsme

Petr Skoumal - Nebo cibule
Písničkář a skladatel filmové hudby Petr Skoumal vydával v posledních letech alba hlavně pro děti, na své novince "Nebo cibule" se po delší době vrací ke svému dospělému publiku. Na nových nahrávkách zhudebnil texty básníků Ivana Wernische, Pavla Šruta, Ivana Blatného a svého bývalého spoluhráče Jana Vodňanského. Na albu je slyšet i Jan Hrubý, který se Skoumalem natočil duet "Dvě deci vodky".


Hoochie Coochie Band - Screamin' The Blues (Indies)
web / myspace / psali jsme

Hoochie Coochie Band - Screamin' The Blues
Brněnská bluesová kapela kolem kytaristy a zpěváka Jana Švihálka přichází se svým třetím albem. Syrové album dřevního blues obsahuje coververze, najdete třeba tracky původně od Jimmyho Reeda, Chestra Burnetta nebo Sonny Boye Williamsona, a vedle toho několik autorských písní. Cédéčko obsahuje také videoklip ke skladbě "I'm The Good One". Skladbu "Big Boss" si můžete stáhnout z webu Indies Records.


Dále vychází:
Lloyd Banks - Rotten Apple (Universal)
Bratz - Forever Diamondz (Universal)
Chris Botti - December (Sony BMG)
Joy Denalane - Born & Raised (Sony BMG)
Herbie Hancock - Techno Voodu-Astral Black Simulations (Sony BMG)
Hradišťan & Jiří Pavlica: Live (Indies)
Kenny Lattimore & Chanté Moore Uncovered/Covered (Sony BMG)
Bette Midler - Cool Yule (Sony BMG)
Chris Rea - The Road To Hell And Back (Universal)
US5 - Here We Go Again (Universal)
Paul Weller - Hit Parade (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY