shop.musicserver.cz

První semifinále SuperStar přineslo překvapení

Vydáno: 03.10.2006 09:00 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Ač se tomu někteří hodně bránili a zástupci Novy dlouho tvrdili, že další řada Česko hledá SuperStar jen tak nebude, netrvalo to ani tak dlouho a třetí série je tu. Poté, co loňský ročník dojel spíše jen z povinnosti, doznala soutěž mnoha obměn, z nichž jednou je hromadné semifinále pojaté jako finálové kolo.

Česko hledá SuperStar N
© facebook interpreta
Tak nějak jsem si zrekapituloval předchozí dva ročníky a přišel jsem na dost velkou podobnost s American Idol. I když to možná nevypadá, Aneta i Kelly Clarkson k sobě mají docela blízko, druhý ročník vyhrál sice hodný Vlasta Horváth, který ale hudebně podobně jako Ruben Studdard nic nepřinesl a stejně jako v Americe Clay Aiken se více prosadil poražený finalista Petr Bende. Pokud by to tedy mělo pokračovat v duchu American Idol, pak by třetí českou SuperStar měla být černoška, což nám asi nevyjde, protože nikoho takového nám do semifinále porotci nepustili. Je ale fakt, že vzhledem k inovacím se česká verze přehoupla rovnou někam ke čtvrté řadě, tudíž by měla vyhrát krásná blondýna milující a zpívající country jako Carrie Underwood, avšak obávám se, že ani to by u českého publika neprošlo (musím se přiznat, že obdivuji Slováky s jejich jazzovou Katkou Koščovou). Nicméně podívejme se na to, koho nám porota v novém složení Ilona Csáková, Ondřej Hejma a Eduard Klezla nakonec do prvního semifinálového kola pustila. Je toho hodně, takže to bude spíše telegraficky.

Sobotní den otevřel Slovák Jaroslav Parči s "I Just Called To Say I Love You" a hned na úvod si vzal hodně těžké sousto. Stevie Wonder je prostě jen jeden a jeho písničky se buď musí totálně překopat, nebo je zpívat nepozměněné, což se Parčimu s jeho lehce přihřátým projevem moc nepovedlo, i když na druhou stranu to nebyl nijak tragický výkon. Jestli mě někdo první den hodně oslovil, byl to Jan Kříž s "Lemontree" od Foolsgarden. I když kolega Balušek tvrdí, že to neufrázoval, já to spíš považoval za osobité pojetí, ale rozhodně ne levné, jak tvrdil porotce Kat. Abych se přiznal, vyjma Savkova "Mack The Knife" mě snad žádný jiný výkon v mužské kategorii tak nepobavil (myšleno v dobrém slova smyslu). To David Spilka a jeho "S Tebou" od Lucie už bylo o poznání horší. Velice trefně to vyjádřil Hejma, když tvrdil, že jeho hlas je jako motorová pila. Nicméně si myslím, že tenhle kluk může být ještě zajímavý. Aleš Burket se se svým Sashou, respektive s jeho "If You Believe", zbytečně držel při zdi. Trošku dětinský Martin Ševčík si naopak vybral svižnou "Welcome To My Life" od Simple Plan a přesto, že ho přehrávala kapela a občas mu nějaký ten tón ujel, jeho výkon byl velice slušný, což se rozhodně nedá říct o Janu Kopečném. Ona není žádná sranda zpívat Red Hot Chili Peppers, ovšem to, co předvedl tento semifinalista s "Other Side", se srandě hodně blížilo. Další Slovák v soutěži, Robert Daniel, mi připomněl Jana Kořalku z první řady (ten, co zpíval Gottovu "Jako James Bond"). Ten se taky pohyboval na hranici zajímavosti a parodie. Daniel má sice výborný hlas, ale celkové vyznění je spíš tou parodií. Lehce nevýrazný Zbyněk Drda učesal už tak učesanou verzi Ronana Keatinga "If Tomorrow Never Comes" Gartha Brookse (vzkaz pro Ilonu Csákovou: Brooks je country zpěvák a tedy i ta písnička je country), nicméně to nebyl zdaleka nejhorší výkon večera. Roman Lasota možnost boybandu nevyloučil a podle jeho "Heaven" Bryana Adamse by se ho měl držet, protože tahle písnička je založená na kontroverzi něžnosti melodie a drsnosti Adamsova hlasu, ale dvě něžnosti z ní udělají neskutečný patos. Poslední Michal Machajlec a jeho Williamsova "Sexed Up" bylyikapitolou samou pro sebe. Začátek zněl jako Drupi, snad jediný tón nebyl správně a výšky... no prostě katastrofa.

Nedělní holčičí finále otevřela Soňa Pavelková s "Angels" Robbieho Williamse, ale ani její zajímavá barva hlasu a dobré nazvučení neschovalo tahání slabik a hodně nepovedený a místy falešný refrén. Stará známá Leona Černá svým výběrem také narazila. Díky "Fame" od Irene Cara postoupila do finále první řady Petra "Zlatuška" Páchová a stačí, když napíšu, že Leona jí sahala sotva po kolena. Holky byly tentokrát o hodně silnější a jako první to dokázal další zástupce Slovenska - Zuzana Vlčeková, která si nevybrala nějaký prvoplánový hit, ale nepříliš známou písničku "Saving All My Love For You", kterou pojala lehce jazzově, a musím říct, že právě ona mě nejvíc v neděli oslovila. Petra Hlávková s "We Are" ale rozhodně také nezůstala příliš pozadu. Výborně střídala polohy a dala do toho řádnou porci energie. Chvála rozhodně nepatří Evě Krutákové a její "Beautiful". Kolik holek už si na téhle písničce vylámalo zuby, tahle skladba stojí na přesném frázování a nesnese žádné chyby v intonaci, z čehož jí se nepovedlo prakticky nic. Eliška Faicová a její "Just Like A Pill" od Pink hodně kazil naprosto šílený mužský background, a i proto to možná v celkovém vyznění působilo spíše neslaně nemastně. Karolína Pavlíková se hodně bez náboje pustila do "Still Loving You" a její vzhled zaujal víc, než to, co nám předvedla pěvecky. Všechny špatné dojmy svým výkonem dokonale zahladila Tereza Najdekrová a její pojetí "My Immortal" od Evanescence. Nádherný zážitek, emotivní, mající hloubku. Co se povedlo Tereze, nepovedlo se Barboře Opplové, jejíž "The Whiter Shade Of Pale" svorně označila porota jako nejhorší výkon večera a s tím se musím ztotožnit i já,.Nicméně to samé nemůžu tvrdit o poslední semifinalistce Barboře Zemanové. O té porota tvrdila, že to byl nejlepší výkon večera, ale můj názor je, že i když to mělo hodně věcí do sebe, tenhle styl ala Avril Lavigne (ano vím, byli to Guano Apes) mi na takhle mladou holku příliš nesedí a spíš si ji dovedu představit někde v kapele, nicméně i tak by bronzovou medaili u mě získala.

Pondělní výsledky přinesly snad jediné překvapení. Vyřazení Barbory Opplové, Jana Kopečného a Michala Michajlece bylo spravedlivé, a tak trošku očekávatelné, ovšem konec v soutěži pro Zuzanu Vlčekovou je takové malé mezinárodní faux pas. Zpívala výborně, ale přeci jen asi jazz u nás netáhne tolik, aby lidé posílali hlasy, což je velká škoda, ona mohla udělat třetí ročník SuperStar zase o něco pestřejší. Obávám se, že český konzervatizmus téhle soutěži příliš nesvědčí. Příští víkend se ponese v obdobném duchu, akorát se nám pořadí holky - kluci prohodí.

  • NEZLOBTE SE, (Jana, 03.10.2006 09:35) Reagovat

    ale jako člověk píšící na portál, který se zabývá hudbou, byste měl asi vnímat interprety trochu futuristicky a mladistvě. Jsem šokována, že se vám líbil zrovna Kříž (a dříve Savka), protože právě jeho projev byl přeplněn snahou o zatím neoprávněnou suverenitu, zpěv přebíjející podbízivostí a neupřímností. Navíc nevidím nic, co nového a zajímavého by mohl do naší pop music zrovna tento typ přinést. Možná míří jako jeho přítelkyně Nosková do muzikálů, pak ano. Ale mám pocit, že se hledá SuperStar a ne další řadový zpěvák. Naopak Spilka a Drda (něco v sobě mají i Ševčík a Lasota) jsou typy, které se u nás uplatnit mohou. Bohužel stejný přístup u vás vidím i ke zpívajícím dívkám. Vlčeková sice nezpívala špatně, ale celkově jako typ také nic nového. Zato zejména Barbora 2, ale i Tereza, své talenty jistě zúročí.

  • To je nářez (Richard Šimůnek, 03.10.2006 10:03) Reagovat

    Teda vaše starosti bych fakt chtěl mít. Už chybí jen abyste tu rozebírali Rodinná pouta, nebo hudbu z nějaké telenovely. Jako Topstory o Superstar, vás pohřbívá mezi média typu Blesk. Sbohem.

  • SuperStar (Honza Balušek, 03.10.2006 11:24) Reagovat

    Narozdíl od Blesku nepíšeme JEN o SuperStar, ale kromě spousty dalších hudebních informací I o SuperStar. Psali jsme stejně i o první a druhé řadě, proč bychom tedy neměli i o třetí.

  • Já jsem rád že o ČHS píšete (laďa, 03.10.2006 14:00) Reagovat

    aspoň si můžu porovnat svůj názor s vaším. Protentokrát se vpodstatě shodneme u hodnocení holek (Tereza N. a Barbora Z. mi připadají velice nadějné, Zuzany je vážně škoda), u kluků mi nejzajímavější i přes některé nepřesnosti připadá David Spilka.
    Celkově bych řekl, že Nova se poučila ze zpackané druhé řady, a tentokrát to dělají výrazně líp. Jde sice vpodstatě o kopii posledního amerického ročníku, ale to mi nevadí, beztak ho v ČR skoro nikdo neviděl.

  • Pro TP (Fík, 04.10.2006 02:20) Reagovat

    1/ Doporučil bych míň telegrafičnosti, někoho můžou kvalifikované komenty zajímat, ne všichni čtenáři MS mají názory jako Šimůnek nebo Hubáčková, kterým se asi z takového hledání dobrých zpěváků dělá špatně. 2/ Já bych až tak Slováky nechválil. Oni sice mají "jazzovou Koščovou" s její skvělou deskou, jenže rádia ji úplně ignorují - na těch, co můžu poslouchat přes satelit (Viva, Fun, Okey, Expres), jsem KK neslyšel ani jednou. Zřejmě tam sedí stejní zabedněnci jako v českých rádiích. 3/ Nádherný zážitek, emotivní, mající hloubku - ano, zážitek by to mohl být, kdyby ovšem Nováci písně neořezali na 1,5 minuty (aby se do pořadu vešlo víc plkání o tom, co s hudbou moc nesouvisí).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ezra Collective - Dance, No One’s Watching 9/10
Recenze: Ezra Collective s "Dance, No One's Watching" aspirují na nejoptimističtější album tohoto roku Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 00:00 v sekci Recenze
Barns Courtney, The Struts, James Bruner, Lucerna Music Bar, Praha, 19.10.2024
Naživo: Barns Courtney a The Struts dovezli do Prahy muziku, co má říz Dvě zatím nehvězdná, přesto však výrazná jména letošního a loňského ročníku Rock for People se domluvila na společném turné, na němž ani jedno z nich nedominuje. Publikum díky tomu může na aktuální klubové šňůře u... čtěte zde
Vydáno: 20.10.2024 10:40 v sekci Naživo
Olympic, Trilogy tour, Divadlo Pasáž, Třebíč, 18.10.2024
Naživo: Olympic na své "Trilogy Tour" v Třebíči odehrál dva koncerty v jednom Naše zřejmě nejslavnější kapela se pro letošek rozhodla znovu oprášit tři monotematická alba "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř". S koncertním programem k nim vyrazila do menších sálů po Česku a Slovensku - a jako obvykle... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 20:00 v sekci Naživo
Poletíme?, Lucerna - Velký sál, Praha, 17.10.2024
Naživo: Hudba Poletíme? poletovala dvě hodiny Lucernou. Kapela pokřtila novou desku Téměř vyprodaná pražská Lucerna přivítala známou brněnskou formaci v čele s Rudolfem Brančovským. Stala se útočištěm pro její největší samostatný koncert a zároveň křest alba "Hvězdy to těžký maj". Rolí kmotrů se... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 14:30 v sekci Naživo
XIII. století - Noc vlků 6/10
Recenze: Na "Noci vlků" se XIII. století mění v tetelivé stíny své vlastní minulosti Kapelu XIII. století lze označit za synonymum domácího gothic rocku - a alba "Amulet", "Gotika" a "Nosferatu" za jeho stavební kameny. Bratři Štěpánové vystavěli na troskách své punkové minulosti spojené s formací Hrdinové nové... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Odstartovala Česko Slovenská SuperStar (07.09.2009 10:35)
- Recenze: Někde 'Uvnitř' se skrývá slušný potenciál (19.05.2009 05:00)
- Publicistika: Slasti a strasti Česko hledá SuperStar (03.03.2008 05:00)
- Publicistika: 10 nejlepších desek českých SuperStars (18.02.2008 05:00)
- SuperStar v Hradci pohořela (29.01.2007 15:56)
- Zbyněk Drda začíná pracovat na debutové desce (13.01.2007 15:46)
- Fotogalerie: Česko hledá SuperStar, závěrečná good bye party , 18.12.2006 (fotogalerie) (21.12.2006 05:00)
- Naživo: Jak se Zbyněk Drda stal třetí českou SuperStar (18.12.2006 09:50)

ALBUM TÝDNE 43/2024

Ezra Collective
Dance, No One’s Watching

Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho dobrého!" Platí to i o novince této kapely?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 24.10.
Crystal Fighters (UK/ESP) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Electro Deluxe (feat. B Side Band) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 26.10.
Purple Disco Machine (DE) (SaSaZu, Praha)
So 26.10.
Elliphant (SWE) (Fuchs2, Praha)
Po 28.10.
Šťastný/Žáček (CZ) (Sono Centrum, Brno)
Út 29.10.
Soen (SWE) (Masters of Rock Café, Zlín)
Čt 31.10.
Frank Turner (UK) (Roxy, Praha)
Čt 31.10.
Septiclesh (GR) (Masters of Rock Café, Zlín)
So 02.11.
Dream Theater (US) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
Ne 03.11.
The Mysterines (GB) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Coldplay Lady Gaga Lucie Vondráčková Linkin Park Kabát Queen Black Country Communion Taylor Swift Dua Lipa Madonna Viktor Sheen Katy Perry Billie Eilish Ed Sheeran Marek Ztracený Richard Müller
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe