Děvky v obýváku = záruka kvality

23.09.2006 16:30 - Marie Malechová | foto: facebook interpreta

Křest nové desky kapely Living Room "Trendsetters, First Movers And Fast Followers" byl provázen poněkud neobvyklou událostí - odchodem frontmana. Na místo Petra Plisky se v závěru koncertu postavil jeho nástupce Tomáš Cikán, který stihl návštěvníky běhěm chvíle uvést do dobré nálady. Nejen o tomto paradoxu se dočtete v reportu.
The Prostitutes, Living Room, Praha, Palác Akropolis, 21.9.2006 small a
© Eva Balaštíková / musicserver.cz
Stalo se pravidlem, že pokud chcete v Akropoli slyšet řízné kytary a potkat co nejvíce lidí s odznáčky na oblečení a taškách, měli byste tam zamířit ve čtvrtek večer. Jeden z takových čtvrtků byl i 21. září 2006. Své nové album "Trendsetters, First Movers And Fast Followers" křtila pražská kapela Living Room, která v závěru večera prošla personální změnou. Role hostů a zároveň kmotrů se ujali The Prostitutes, jejichž nová deska "Get Me Out Of Here" se shodou okolností v předsálí rovněž prodávala.

Je vysoce pravděpodobné, že na podobné akci potkáte velké množství známých, a proto nikomu ani trochu nevadilo, že si interpreti nelámali hlavu s nějakým včasným začátkem. The Prostitutes se na pódiu objevili několik minut po osmé a příjemně zaplněné Akropoli jako předkrm naservírovali song "Eject". Akropole se tak mohla potěšit velmi dobrým zvukem, obvyklými Adrianovými hrátkami s mikrofonem a rovněž zcela běžnými Destroyerovými řečmi. Prostitutky nikoho nešetřily a předvedly příjemný živý set, ve kterém nechyběly všechny známé kousky jako "She's a Prostitute" či "Don't Give A Damn". Sladkou tečkou byla skvěle vygradovaná "She's Dead".

The Prostitutes, Living Room, Praha, Palác Akropolis, 21.9.2006 small b
© Eva Balaštíková / musicserver.cz
Před samotným čtením reportu z koncertu Living Room je třeba si uvědomit několik skutečností. Frontman Petr Pliska alias CBčko nemá nikoho rád. Obzvlášť nesnáší české kapely (kromě Khoiby a The Prostitutes). Ze všeho nejvíc nenávidí Čechy a jejich typické vlastnosti a z třicátníků bez vkusu se mu dělají osypky. Návštěvníci křtu byli s těmito informacemi evidentně velmi dobře seznámeni, protože jejich reakce na zpěváka v červeném dresu české fotbalové reprezentace nebyly zrovna přívětivé. Někteří nahlas litovali, že nebyli na onom proslulém vystoupení, na kterém vzduchem letělo rajče, imaginární Klub nepřátel Petra Plisky nahlas vykřikoval nepříliš slušné slogany a méně otrlé povahy radši utekly před zpěvákovým znuděným výrazem na bar. Je otázkou, proč tito lidé na koncert vůbec přišli. Zřejmě se chtěli na vlastní oči přesvědčit o tom, že CBčko v Living Room skutečně končí a dát mu poslední sbohem.

The Prostitutes, Living Room, Praha, Palác Akropolis, 21.9.2006 small c
© Eva Balaštíková / musicserver.cz
Samotný křest v režii Prostitutek byl velmi vypečený, hlavně proto, že po obvyklém smočení desky šampaňským se kytary opět chopil Destroyer a oba přítomní frontmanové si střihli neodolatelnou verzi "Common People" od Pulp zpestřenou neustálým lovením textu z papíru. Tenhle zábavný cover byl ješte s hitem "Scarlett Johansson In My Dirty Kitchen" paradoxně tím nejlepším, co Living Room předvedli. Ne, že by se jednalo o nějak špatný koncert, ale málokdo se přenesl přes Pliskův znuděný výraz, otrávené zírání do setlistu a absenci nějakých průvodních slov.

Nicméně v závěru večera to vypadalo, jako by se člověk najednou přesunul na úplně jinou akci. Příjemnou změnou byl příchod nového frontmana Tomáše Cikána, na kterého publikum i kapela reagovali mnohem přívětivěji než na odcházejícího Plisku. Tomáš si stihl s Living Room zazpívat, přítomné pozvat na další koncert (17. října v Roxy) a pak se tiše vypařit. Křest ohněm ustál nový zpěvák velmi dobře, uvidíme, jak se mu bude v čele Living Room dařit v budoucnu.

The Prostitutes, Living Room, Palác Akropolis, Praha, 21.9.2006


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY