Nové desky pro 39. týden

24.09.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů s hudebními nosiči stěhovat novinky od domácích electro-rockerů Moimir Papalescu & The Nihilists, rappera Ludacrise, britské kapely Guillemots, sólovka zpěvačky Fergie z Black Eyed Peas, novinky Janet Jackson, Jamelie, houseového projektu X-Press 2, rappera Plan B, new age kapely Enigma a živák My Morning Jacket.
Pokud se v pondělí 25. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Moimir Papalescu & The Nihilists - Lewis Neptune (X Productions)
web / myspace / psali jsme

Moimir Papalescu & The Nihilists - Lewis Neptune
Electro-punkové trio vydává mladšího bratříčka svého úspěšného debutu "Analogue Voodoo". Dva roky od desky, která dostala třeba žánrového Anděla, vyplnil Moimir Papalescu bočním projektem Magnetik. Novinka The Nihilists zní syrověji a obsahuje i výlety do příbuzných stylů. Dvě ukázky si můžete poslechnout na jejich myspace. Deska vychází 27. září a ve stejný den se bude křtít v pražském Paláci Akropolis.
Fergie - The Dutchess (Universal)
web / myspace / psali jsme

Fergie - Dutchess
Zpěvačka Black Eyed Peas Stacy Ferguson známá jako Fergie natočila své debutové album. Výrazně ji s ním pomohl will.i.am a ruku k dílu přidal i producent Polow Da Don. Mezi hosty alba jsou Ludacris, B-Real ze Cypress Hill, John Legend a Rita Marley, vdova po Bobu Marleym. V závěrečné písni jsou navíc ke slyšení celí BEP. Desku propaguje singl "London Bridge", který několik týdnů vedl americký žebříček. Jeho klip je k vidění zde. Celé album je ke slyšení na webu MTV.
Ludacris - Release Therapy (Universal)
web / myspace / psali jsme

Ludacris - Release Therapy
Rapper z amerického jihu připravil své šesté album. Obsahuje sice jen jeden disk, ale je prý sekvencováno do dvou polovin na části "Release" a "Therapy". Zatímco první má být drsnější, druhá obsahuje odvázanější skladby. Mezi hosty najdete Young Jeezyho, Field Mob, Bobbyho Valentina, R Kellyho nebo Mary J. Blige, o produkci se postarali Pharrell, Jermaine Dupri, Kanye West nebo Rick Rubin. První singl "Money Makers" už hrají ve velkém americká rádia a vy si ho můžete poslechnout zde. Další skladby jsou ke slyšení na jeho myspace.
Guillemots - Through The Windowpane (Universal)
web / myspace / psali jsme

Guillemots - Through The Window Pane
S malým zpožděním i v Česku vychází díky licenci albový debut anglické skupiny Guillemots. Na albu míchají vlivy jazzu, popu, latiny i hudební avantgardy a odnesli si za ně nominaci na Mercury Music Prize a výborné kritiky. Deska obsahuje i jejich starší singly "Trains to Brazil", "We're Here" a "Made-Up Lovesong #43". Společně s "Little Bear" jsou všechny ke slyšení na jejich myspace.
Janet Jackson - 20 Y.O. (EMI)
web / myspace / psali jsme

Janet Jackson - 20 Y.O.
Popová hvězda si připomíná dvě dekády od svého průlomového alba "Control", ale ne výběrem největších hitů, nýbrž novou deskou. Je její už devátá a producentsky se na ní výrazně podílel Jermaine Dupri, který vloni oživil kariéru Mariah Carey. Na albu se samozřejmě podílela i dvojice Jimmy Jam & Terry Lewis. Prvním singlem je skladba "Call On Me" s hostujícím Nellym, druhým bude "So Excited" se zpěvačkou Khiou. Obě písně jsou ke slyšení na jejím myspace.
Jamelia - Walk With Me (EMI)
web / myspace /psali jsme

Jamelia - Walk With Me
Britská popová zpěvačka přichází s třetím albem v šesti letech a navazovat bude hlavně na úspěšnou dvojku "Thank You", které se v Británii prodalo přes půl milionu kusů. O produkci novinky se postarali Soulshock, Bloodshy & Avant a Hannah Robinson, spolupracovníkem Jamelie byl i Afrika Bambaataa. "Walk With Me" obsahuje aktuální singl "Something About You" a také připravovaný druhý "Beware Of The Dog" se samplem "Personal Jesus" Depeche Mode. V playeru na jejím webu si můžete poslechnout aktuální singl a další dvě skladby.
X-Press 2 - Makeshift Feelgood (EMI)
web / myspace /psali jsme

X Press 2 - Makeshift Feelgood
Britská trojice klubových producentů přichystala nové album po čtyřech letech. V jejich kariéře je teprve druhé, za sebou ale mají celou řadu úspěšných singlů. Na desce najdete i pilotní singl "Kill 100", který hraje na jejich myspace. Stejný zdroj nabízí i "Give It", kterou natočili společně s Kurtem Wagnerem z Lambchop nebo "Witchi Tai To", v níž zpívá frontman The Polyphonic Spree Tim DeLaughter.
Plan B - Who Needs Actions When You Got Words (Warner)
web / myspace / psali jsme

Plan B - Who Needs Actions When You Got Words
Bílý londýnský rapper Ben Drew alias Plan B debutuje po sérii slibných singlů na dlouhohrající desce, která vyšla v létě na ostrovech, na konci září u nás. Obsahuje všechny předchozí vinylové singly "Kidz", "Sick 2 Def", "No Good" nebo "Dead And Buried" a také nový "Mama (Loves A Crackhead)". Dvě skladby si můžete poslechnout na jeho myspace, dva nealbové tracky si tu můžete i stáhnout. Oficiální stránka nabízí čtyři videoklipy.
Enigma - A Posteriori (EMI)
web / myspace / psali jsme

Enigma - A Posteriori
Německý hudebník Michael Cretu, jinak také manžel zpěvačky Sandry, oživuje svůj projekt Enigma po třech letech od alba "Voyager". První vlaštovkou desky byla skladba "Hello And Welcome", která vyšla na singlu už v březnu, nyní desku propaguje singl "Goodbye Milky Way". V jedné písni se objeví zpěvák Andru Donalds, jehož hlas je ke slyšení na přechozích deskách projektu.


My Morning Jacket - Okonokos (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

My Morning Jacket - Okonokos
Live deska americké kapely přichází po čtyřech studiových albech a hlavně po úspěchu loňské nahrávky "Z". Dvojalbum i koncertní DVD připomene jejich dva koncerty ve Fillmore v San Franciscu, výběr skladeb tvoří samozřejmě průřez jejich dosavadní kariéry. Trailery k DVD můžete vidět na jejich myspace.


Dále vychází:

Anjani - Blue Alert (Sony BMG)
Ayo - Joyful (Universal)
Rebekka Bakken - I Keep My Cool (Universal)
Blog 27 - Lol (Universal)
Cassie - Cassie (Warner)
Eugen Cicero - Swinging The Classics... (Universal)
Shawn Colvin - These Four Walls (Warner)
The Black Crowes - The Lost Crowes (Warner)
Kenny Chesney - Kenny Chesney Live(Sony BMG)
Fear Factory - The Best Of (Universal)
Quincy Jones - Swinging The Big Band (Universal)
Sarah McLachlan - Mirrorball: The Complete Concert (Sony BMG)
Paul McCartney - Ecce Cor Meum (EMI)
Pat Metheny & Brad Mehldau - Metheny Mehldau (Warner)
Sonny Rollins - The Best Of (Universal)
Sepultura - The Best Of (Universal)
Soulive - Break Out (Universal)
Paull Tall - The Beat Technique (Universal)
Type O Negative - The Best Of (Universal)
Různí - Palestine In My Heart (EMI)
Sarah Vaughan - The Best Of (Universal)
Lateef Yusef - Eastern Sounds (Universal)
Zucchero - Fly (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY