Krize středního věku zažehnána

18.09.2006 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Na minulé desce "Midlife" to vypadalo, že vyhazov Yardy Helešice Support Lesbiens přece jen otřásl více, než byla kapela ochotna připustit. Novinka nazvaná "Euphony & Other Adventures" skupinu však opět ukazuje v plné síle a s plnou náručí hitů.
7/10

Support Lesbiens - Euphony & Other Adventures

Skladby: Abandoned Prayers, English Stereo, Light Of My Life, World Of Prose, Reason Coming, She's So Complicated, To Stand A Bitter Problem, Nothing Is Something, Sacred Cup, I Was Wrong, Little Man, Once, Happy Again, Doomsday
Celkový čas: 54:59
Vydavatel: Universal
Když před necelými dvěma lety vydali Support Lesbiens své třetí (jasně že od svého znovuzrození v popové verzi) album "Midlife", měli za sebou nepříjemný rozchod s Yardou Helešicem, jenž se nejen staral o produkci jejich desek, ale také byl v rámci kapely nejplodnější autor. Snaha rychle vydat album a ukázat, že to jde i bez něj, vyústila v dosud nejslabší nahrávku, která sice obsahovala hity, ale taky dost vaty. Rok a půl od desky se však ve skupině pořádně rozkoukal Helešicův nástupce René Rypar, jehož skladatelský potenciál co do množství i kvality se zdá být až k neuvěření, tudíž nová kolekce "Euphony & Other Adventures" nabízí kapelu zase v té formě, jak ji jejich fandové mají rádi. A já taky.

Těžko od Supportů očekávat nějaký velký hudební vývoj, dávno si našli svou škatulku (kytarový pop-rock se špetkou elektroniky je hezký šuplík) a záleží desku od desky spíše na tom, kolik se jim podaří složit silných písniček. A vzhledem k tomu, že se nyní na skládání podílí celá kapela, je "Euphony..." nahrávka rozhodně vydařená. Nikdo určitě neunikl letnímu hitu "English Stereo", jenž opakovaně koukal z vrcholu české rádiové hitparády, a společně se změnou vydavatelské firmy na Universal, jenž je bere jako velkou prioritu, má kapela připravenou půdu na asi svůj největší úspěch ve své historii.

Dobrá zpráva je, že i přes čtrnáctku skladeb (a na rozdíl od minulého alba) novinka neobsahuje žádný balast, všechny písničky obstojí v tvrdé konkurenci minulých supportích hitů. Až budete v obchodě a budete si chtít něco z novinky pustit, rozhodně zkuste "Reason Coming", "She's So Complicated", "To Stand A Bitter Problem" (s hostující Tonyou Graves z Monkey Business, opravdová mňamka!) či "I Was Wrong". Škoda jen že u konce desky si kapela s "Happy Again" a dost zbytečným coverem "Doomsday" (když si chtěli jen udělat radost, nemuseli to rovnou dávat na album) vybrala přece jen trošku oddechový čas.

Supporti sice hrají pořád to stejné, ale hrajou to dobře. "Euphony & Other Adventures" je o drobet slabší než "Regeneration?" a "Tune Da Radio", o kus lepší než "Midlife", tudíž sedm v hodnocení je bezpochyby to správné číslo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY