Popoví pionýři Captain zvou do Hazelvillu

16.09.2006 09:12 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Captain N
© captainband.co.uk
Tvrdí se o nich, že mají energie jako Arcade Fire a teatrálnosti jako Flaming Lips. Řeč je o britské pětici Captain, která právě vydává svůj debut.

Album nese název "This Is Hazelville" a producentsky se pod něj podepsal legendární Trevor Horn, který stál za prvotními úspěchy například Grace Jones, ABC nebo Frankie Goes To Hollywood. Tento pardál v posledních letech produkování nových umělců většinou odmítal, ale u Captain udělal výjimku, neboť ho jejich demo nahrávky nadchly natolik, že na spolupráci kývl. Deska "This Is Hazelville", která právě vychází i u nás, je vychvalována ze všech stran. Ódy na ni píší NME, Sunday Times i The Sun. Jak ale zpěvák kapely Rik Flynn tvrdí, nechtějí Captain usnout na vavřínech. "Teší nás, že naši desku kritika neroznesla na kopytech, ale mnohem víc nás potěší, když se bude líbit posluchačům. Nechci být skromný, přál bych si, aby se prodaly alespoň tři miliony nosičů," uvedl Rik v rozhovoru.

Zda se to Captain povede, ukáže až čas. Vše však nasvědčuje tomu, že v dalších měsících o Captain ještě hodně uslyšíme. První vlaštovkou, která vás může o kvalitách této nadějné kapely přesvědčit, je aktuální singl "Glorious", který byl nasazen i do českých rádií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY