Nové desky pro 37. týden

10.09.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Druhý týden v září se dočkají fanoušci amerického zpěváka Justina Timberlakea, experimentálních rockerů The Mars Volta, hiphopové skupiny The Roots, domácích nadějí Toneless, metalistů Hatebreed, Papa Roach a Mastodon, dance-rockové skupiny The Rapture, zpěvačky Sandi Thom, francouzské divy Charlotte Gainsbourg a jazzové kytaristky Madeleine Peyroux.
Pokud se v pondělí 11. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds
Americký popový zpěvák se bude snažit navázat na úspěchy svého debutu "Justified". Pomoci mu k tomu má hiphopová producentská hvězda Timbaland, který je podepsaný pod většinou materiálu desky i rapoví hosté jako Three 6 Mafia, T.I. nebo will.i.am. Pilotní singl "SexyBack" momentálně vede všechny důležité světové žebříčky a vy si ho můžete pustit třeba na první stránce jeho webu nebo na jeho myspace, kde je i klip. Celé album je pak ke slyšení zde, ale jenom do pondělí.
The Mars Volta - Amputechture (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Mars Volta - Amputechture
Americká progresivní kapela The Mars Volta připravila své třetí studiové album. Na desce je ke slyšení celá řada hostů, mezi nimi i John Frusciante z Red Hot Chili Peppers, který si dokonce zahrál na každé písni desky. O produkci se postarala vůdčí osobnost kapely Omar Rodríguez-Lopez. Jejich web nabízí pilotní singl "Viscera Eyes" a to jak devítiminutový originál, tak i zkrácenou verzi pro rádia. Ta je ke slyšení společně s dalšími skladbami i na jejich myspace.
Roots - The Game Theory (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Roots - Game Theory
Sedmé album hiphopové kolektivu, první od jejich přestupu k Def Jam, má výborné recenze a znovu i politický obsah. Mezi hosty desky jsou Peedi Peedi a bývalí členové kapely Malik B. a Dice Raw. Produkci obstaral bubeník ?uestlove a jednou písní i nedávno zesnulý J Dilla. První singl "Don't Feel Right" je ke stažení z jejich myspace, kde jsou ke slyšení i další dvě skladby.
Hatebreed - Supremacy (Universal)
web / myspace / psali jsme

Hatebreed - Supermacy
Americká metalcoreová kapela z Connecticutu se vrací po třech letech s už šestým albem, které je jejich první pro Roadrunner Records. Pilotním singlem je skladba "Defeatist", kterou můžete slyšet na jejich myspace a také v speciální e-kartě.


The Rapture - Pieces of the People We Love (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Rapture - Pieces Of People We Like
Newyorská disco-punková kapela vydává druhé album, tři roky po úspěšném debutu "Echoes". Album produkovali společnými silami Paul Epworth, Ewan Pearson a DJ Danger Mouse. Klip i audio prvního singlu "Get Myself Into It" jsou dostupné i na jejich myspace i na webu.


Sandi Thom - Smile...It Confuses People (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Sandi Thom - Smile... It Confuses People
Britská zpěvačka, která se proslavila díky své internetové stránce a skladbě "I Wish I Was A Punk Rocker" vydává i u nás svůj debut. Kromě pilotního singlu obsahuje i druhé promo "What If I'm Right". Minutové ukázky obou singlů a skladby "Little Remedy" jsou dostupné v sekci audio na jejím webu, v sekci video jsou k vidění oba klipy.


Toneless - Shine And Sing (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Toneless - Shine And Sing
Pražská kapela navazující na britskou kytarovou scénu 90.let se zmenšila o dva členy a po odkladech konečně přichází se svým první albem. Natáčeli ho vloni, míchali letos a o produkci se postarala sama autorská dvojice Filip Gemroth a Matěj Porteš s výpomocí od Jana Čechtického. Pilotním singlem je skladba "Closer To Sun". Našeho podrobného průvodce albem "Shine And Sing"najdete zde.
Papa Roach - Paramour Sessions (Universal)
web / myspace / psali jsme

Papa Roach - The Paramour Sessions
Čtyři alba za šest let už stihli kalifornští nu-metalisté Papa Roach. Pilotním singlem nové kolekce je "To Be Loved". Klip k písni a ukázky dalších třech můžete slyšet na jejich myspace. Album produkoval Howard Benson (P.O.D., Motörhead).


Mastodon - Blood Mountain (Warner)
web / myspace / psali jsme

Mastodon - Blood Mountain
Sludge metalová kapela z Atlanty přichází po kritikou ceněném "Leviathan" s dalším koncepčním albem. Mezi hosty alba najdete jména jako Scott Kelly z Neurosis, Josh Homme z Queens of the Stone Age nebo členové The Mars Volta. "Crystal Skull" je prvním singlem desky a poslechnout si ho můžete na jejich oficiální stránce, jejich myspace rovnou nabízí k poslechu celé album.
Charlotte Gainsbourg - 5.55 (Warner)
web / myspace / psali jsme

Charlotte Gainsbourg - 5.55
Dcera francouzského skladatele Sere Gainsbourga a anglické herečky Jane Birkin už si vyzkoušela herecké řemeslo ("21 gramů") a teď se vrhá do hudbního byznysu. Její debut produkoval Nigel Godrich (Radiohead, Travis) a jsou na něm ke slyšení i Air, Jarvis Cocker nebo Neil Hannon. Singl "The Song That We Sing" je ke slyšení na její myspace. Skladbu, podle které se jmenuje album najdete navíc i na její oficiální stránce v příslušné sekci.
Madeleine Peyroux - Half Perfect World (Universal)
web / myspace / psali jsme

Madeleine Peyroux - Half The Perfect World
Americká jazzová zpěvačka a písničkářka má zálibu v nečekaném zmizení z povrchu zemského. Tentokrát se vynořuje s novým, čtvrtým albem, které nahrála v produkci Larryho Kleina. Mezi spoluhráči je i Dean Parks (Steely Dan) nebo Greg Leisz (Bill Frisel, Wilco) a také K.D. Lang zpívající v duetu "River". Oficiální stránka zatím o desce mlčí, zato fanovská už nabízí video k singlu "Blue Alert", coververzi skladby Leonarda Cohena.
Dále vychází:
Anne Briggs - The Time Has Come (Sony BMG)
Black Lebel Society - Shot To Hell (Universal)
Concord Down - Chaos By Design (Maximum Underground)
Elán - Best Of (Universal)
Missy Elliott - Respect M.E. (Best Of) (Warner)
Gipsy Kings - Pasajero (Sony BMG)
Goose - Bring It On (Sony BMG)
Headdy - Hlava nehlava (Maximum Underground)
John B - Electrostep (Maximum Underground)
Petr Kolář - V Lucerně CD + DVD (Universal)
Diane Krall - From This Moment On (Universal)
Květy - Kocourek a horečka (Indies)
Ben Kweller - Ben Kweller (Sony BMG)
John Mayer - Continuum (Sony BMG)
Oasis - Stop The Clocks (Sony BMG)
Omarion - 21 (Sony BMG)
Lionel Richie - Coming Home (Universal)
Různí - Snakes On A Plane (O.S.T.)(Warner)
Tatu - Best Of (Universal)
Walls of Jericho - Devils Amongst Us All (Universal)
Kim Wilde - Never Say Never (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY