Německý Apparat vybalí aparaturu v pražské Akropoli

05.09.2006 18:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Apparat N
© apparat.net
Koncertní série Music Infinity vstupuje do podzimní části sezóny koncertem německého projektu Apparat, který vystoupí v úterý 26. září od poloviny osmé večerní na pódiu pražského Paláce Akropolis.

Sascha Ring aka Apparat se v průběhu několika let dokázal vyšplhat až na samou špičku světové elektronické hudby. Jako spoluzakladatel berlínského labelu Shitkatapult zde také v roce 2001 vydává své debutové album "Multifunktionsebene". Téměř bez převratných technologických postupů, s přehledem a nezpochybnitelným talentem na něm vytváří pocity nabité kompozice, ve kterých není nouze o originalitu či nejedno hudební překvapení. Nabídka na příspěvek do legendárních "John Peel Sessions" a vydání dalšího, kritikou opět nadšeně přijatého alba "Duplex" (2003) na sebe také nenechávají dlouho čekat. Apparat ve své tvorbě až mistrovsky vyváženě propojuje syntetické plochy s přirozeným zvukem akustických nástrojů, monotónní taneční rytmy s nepředvídatelnými breakbeaty, melodické motivy s agresivním hlukovým běsněním a to vše za maximální asistence emocí. Letošními příspěvky do Saschovy diskografie je EP s cestopisným nádechem "Berlin.Montreal.Telaviv live" a výsledek velmi plodné spolupráce s berlínskou kamarádkou a DJkou Ellen Allien, LP "Orchestra of Bubbles". Apparat je zpátky v Praze, o dva roky starší a o dva kroky dále.

Projekt Music Infinity, který vznikl ve spolupráci s neúnavným propagátorem nových stylů a hudebním moderátorem Radia 1 Josefem Sedloněm, je koncipován jako série deseti koncertů, na kterých se zhruba každý měsíc roku 2006 naživo představí vybraný interpret ze současné světové alternativní scény. Dosud uvedl koncerty The Dead Texan, Biosphere, The Bays, Nilse Pettera Molvaera, Five Corners Quintet a Sylvaina Chauveaua s jeho Ensemble Nocturne. V budoucnu plánuje Projekt Music Infinity představit například tyto interprety: Gotan Project, Ulrich Schnauss, Telefon Tel Aviv, Cinematic Orchestra, Klaus Wiese, Davud Sylvian.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY