Multimediální festival Datatransfer láká na video i grafiku

12.05.2006 08:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Datatransfer N
© facebook interpreta
Festival soudobých vizuálních stylů Datatransfer představuje progresivní tendence ve vizuální komunikaci prostřednictvím moderních komunikačních jazyků - digitálních filmů, grafického designu, fotografie. Festival, který byl od roku 2000 pevnou součástí doprovodného programu dnů designu v Praze Designblok, se po diváckém úspěchu minulých ročníků a stále nabitějším programu nyní osamostatňuje a rozšiřuje svůj program. Nyní probíhá v Divadle Archa do neděle 14. května.

Stejně jako v minulých letech, kdy na festivalu osobně představili svou tvorbu například Justin Kerrigan, Johnny Hardstaff, Grant Gee nebo Scanner, i letos přijíždí na festival řada zahraničních hvězd. Zástupem cen z nejrůznějších mezinárodních festivalů se pak mohou chlubit Make.ie, kreativní filmová a grafická laboratoř z Belfastu, kterou mají mnozí spojenou zejména s prací pro kultovní hudební label Ninja Tunes. Make.ie, kteří přijíždějí v plném složení čtyř základních osobností laboratoře, sebou přivezou i celovečerní dokument "GuinnessSize Me", který netradiční a ironickou formou plnou sarkastického humoru zkoumá temná zákoutí irské duše v souvislosti s kulinářskou ikonou jménem Guinness. Z dalších hostů bychom rádi upozornili například na britského grafického designéra Philipa Dwyera, který je mimo jiné tvůrcem vizuálního stylu prestižního londýnského festivalu onedotzero.

Z domácích osobností svou tvorbu osobně představí grafické studio DGÚ, které je považováno za nejdůležitější české studio v prostředí grafického designu v prostředí internetu, tvůrci veleúspěšné počítačové hry "Samorost" Amanita design, kteří nedělali pouze "Samorost", nebo například Jan P. Muchow, který představí svůj osobní výběr hudebních videoklipů, které ho zásadním způsobem ovlivnily.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY