Bjork nahrála duet s Thomem Yorkem

26.06.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Bjork
© SONICNET
Ohledně duetu islandské zpěvačky Bjork s frontmanem Radiohead se už toho napsalo hodně. Nejdříve se všichni těšili, že duet byl nahrán, aby vzápětí tato zpráva byla dementována s tím, že se žádná spolupráce mezi těmito dvěma umělci neodehrála. Fanoušci Radiohead i Bjork zamáčkli slzu a nyní je zase vše jinak. Bjork s ním prostě tu písničku nahrála, i když nechápu, proč to předtím dementovala.

Potvrdila to totiž koncem minulého týdne v chatu se svými fanoušky. Jak už bylo dříve oznámeno, skladba bude součástí soundtracku filmu Larse von Triera "Dancer In The Dark" ("Tanečnice v temnotách"), který by měl vyjít počátkem podzimu s názvem "Selmasongs". Nutno připomenout, že za roli v tomto snímku byla Bjork oceněna cenou za nejlepší herečku na festivalu v Cannes. Je také téměř výhradní autorkou celého soundtracku. Onu inkriminovanou písničku "I've Seen It All" nahrávala s Thomem čtyři dny ve Španělsku a jednalo se podle ní o nádhernou spolupráci.

Pokud vás více zajímá nové album této nevšední umělkyně, ponese pravděpodobně název "Domestica", ale to je asi tak vše, co o něm prozradila. Do konce roku by se však měl na trhu objevit ještě její živák, takže alespoň něco.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY