Nové desky pro 15. týden

09.04.2006 09:50 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů budou stěhovat nové desky od birminghamského rappera The Streets, dvojalbum domácího rockera Aleše Brichty, newyorského reggae zpěváka Matisyahu, rapového veterána LL Cool Je, rockera Roba Zombieho, kopřivnické kapely Nierika, hradeckého producenta Neutrina, skupiny Koa a tureckého popového hitmakera Tarkana.
Pokud se v pondělí 10. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

The Streets - The Hardest Way To Make An Easy Living (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

The Streets - The Hardest Way To Make An Easy Living
Třetí album anglického rappera Mike Skinnera vychází dva roky po úspěšné desce "Grand Don't Come For Free". Skinner si ji znovu kompletně produkoval sám a nenajdete na ní žádné slavné hosty. Dozvíte se na ní, jak prožil divoké roky své slávy. Prvním singlem je skladba "When You Wasn't Famous" a je ke slyšení na jeho Myspace.


Aleš Brichta - Divadlo snů (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Aleš Brichta - Divadlo snů
Bývalý frontman kapely Arakain, Aleš Brichta, vydává své šesté sólové album, které vychází jako dvojalbum s devětadvaceti skladbami. Natáčelo se ve studiu Propast u Petra Jandy a budou na něm kromě Brichtových skladeb ke slyšení také písně od Petra Roškaňuka, Oty Hereše nebo Karla Adama. Čtyři ukázky z něho jsou ke stažení na jeho webu. DVD v bonusové verzi bude obsahovat videoklipy, části koncertů a dokument.
Matisyahu - Youth (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Matisyahu - Youth
Nečekaným objevem letošního jara je za oceánem šestadvacetiletý reggae zpěvák z Brooklynu Matisyahu, který se hlásí k chasidské větvi židovské víry. Zásadně nevystupuje v pátek, přesto se jeho druhé album "Youth" vyšplhalo na čtyřku amerického žebříčku. Singlem je skladba "King Without A Crown", celé album si můžete poslechnout zde.


LL Cool J - Todd Smith (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

LL Cool J - Todd Smith
Dvanácté řadové album nazval rapový veterán podle svého občanského jména. Najdete na něm také hostující Mary J. Blige, Jamieho Foxxe a beaty od Timbalanda, Pharella, Scotta Scorche nebo Trackmasters. První singl "Control Myself" s J Lo v produkci Jermaine Dupriho hrají rádia. Videoklip skladby je k vidění v sekci Audio/Video jeho webu, kde si také můžete pustit ukázky z celého alba.


Rob Zombie - Educated Horses (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Rob Zombie - Educated Horses
Rob Zombie, americký filmový režisér, autor komiksů a hlavně zpěvák kapely White Zombie, se vrací se svým třetím sólovým albem. Pomohl mu s ním třeba bubeník Tommy Lee nebo producent Scott Humphrey. První singl se jmenuje "Foxy Foxy", druhý, který desku propaguje nyní, je "American Witch". Obě skladby jsou ke slyšení na jeho Myspace.


Neutrino - Cosmix Songs (Maitrejah Recordinx/Muteme)
web / myspace / preview / psali jsme

Neutrino - Cosmix Songs
Druhé album domácího propagátora současné experimentální elektroniky Petra Mareše alias Profesora Neutrina vychází jako mp3-release, které je ke stažení zde a také jako klasické CD, které obsahuje tři další skladby a videoklip. Na desce se podílela básnířka AGF, Tomáš Dvořák alias Floex, DJ Side, o zvuk se postaral Matouš Gondík (Bratři Orffové, ZKA4T).


KOA - KOA (Indies)
web / myspace / preview / psali jsme

Koa - Koa
Skupina Zuzany Navarové pokračuje i po její smrti. Kvarteto v čele se zpěvákem a akordeonistou Máriem Bihárim vydává svoji třetí desku, tři roky po poslední "Jako Šántidéví". Pět ukázek z nové desky je možné získat na jejich oficiálním webu zde. Album se bude křtít v Balbínově poetické hosůddce 18. dubna.


Tarkan - Come Closer (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Tarkan - Come Closer
Turecká pophvězda žijící v Německu, autor hitů jako "Sikidim" či "Simarik", se vrací se svým druhým albem vydaným mezinárodně a prvním, které je nazpívané anglicky. Najdete na něm i kolaboraci s Wyclefem z Fugees "Why Don't We (Aman Aman)" a také singl "Bounce". Více se o albu dozvíte na speciální stránce, kde jsou k poslechu dostupné všechny skladby.


Nierika - Poison On Your Spoon (Piper Records)
web / myspace / preview / psali jsme

Nierika - Poison On Your Spoon
Kopřivnická kapela připravila své druhé studiové album, tři roky po debutu "Hydroponicum" a stylově se na něm posouvají směrem k chytrému kytarovému popu. O zvuk se postaral Dušan Neuwerth (Tata Bojs, EOST, Kryštof) a album obsahuje také singl "Satellite", který vyšel už loni. Ukázky ze všech skladeb z desky si můžete poslechnout zde. Nové skladby kapela představuje na společném turné se Swordfishtrombones.

Dále vychází:
Blackmore's Night - Castles & Dreams 2DVD (Warner)
Caliban - The Undying Darkness (Universal)
Kale - Kale (Sony BMG)
Joseph McManners - In Dreams (Sony BMG)
Mission - Wave Upon The Sand & Crusta (Universal)
Hawksley Workman - Treeful of Starling (Universal)
Joana Zimmer - My Innermost (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY