Nové desky pro 13. týden

26.03.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů budou stěhovat nové desky pardubických hitmakerů Ready Kirken, neworských Yeah Yeah Yeahs, první sólovka Terezy Kerndlové, výběr hitů Massive Attack, koncertní nahrávky Gorillaz a My Chemical Romance, novinka anglického podivína Jima Noira a debut amerických rockerů Living Things.
Pokud se v pondělí 27. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Ready Kirken - Asi se něco děje (Universal)
web / preview / psali jsme

Ready Kirken - Asi se něco děje
Poprocková kapela z Pardubic vedená Michalem Hrůzou připravila na oslavu deseti let od svého vzniku svoje už šesté album. Prvním singlem je skladba "1+1", kterou si můžete poslechnout zde. Kapela desku popisuje jako rockovější a budou ji křtít 6. dubna v pražském Paláci Akropolia. Větší koncertní turné bude následovat až na podzim.


Yeah Yeah Yeahs - Show Your Bones (Universal)
web / preview / psali jsme

Yeah Yeah Yeahs - Show Your Bones
Newyorská rocková kapela v čele s výraznou zpěvačkou Karen O přichází s druhým albem, tři roky po debutu "Fever To Tell". Produkoval ho Sam "Squeak E. Clean" Speigel a nakonec to prý není koncepční album o kočkách, jak kapela prohlašovala ještě nedávno. Prvním singlem je "Gold Lion", který si můžete pustit zde. Další skladby jsou ke slyšení na jejich Myspace.
Tereza Kerndlová - Orchidej (Universal)
web / preview / psali jsme

Tereza Kerndlová - Orchidej
Po Heleně Zeťové druhá členka rozpadlé skupiny Black Milk se vydává na sólovou dráhu deskou, která se podle očekávání nese hlavně v duchu současného r'n'b. Autorem většiny skladeb je Jan Gajdoš, producentem Stano Šimor a mezi hosty najdete i belgické rappery Black Shark. Pilotním singlem je titulní píseň "Orchidej", kterou si můžete poslechnout zde.
Massive Attack - Collected (EMI)
web / preview / psali jsme

Massive Attack - Collected
Legendy bristolského trip hopu se vrací se singlovým výběrem, který obsahuje všechny hity včetně "Unfinished Sympathy", "Tear Drop" nebo "Karmacoma" a také dvě novinky. Klip k aktuálnímu singlu "Live With Me" je k vidění zde. Bonusové CD v limitované edici pak přináší jejich nealbové raritní skladb, jako "I Against I" z filmu "Blade 2" nebo jejich produkci pro Madonnu "I Want You". Na speciální stránce výběru jsou ke slyšení všechny skladby z obou disků.
Gorillaz - Demon Days Live DVD (EMI)
web / preview / psali jsme

Gorillaz - Demon Days Live
DVD nabízí živé provedení poslední, úspěšné desky Gorillaz, natočené loni v listopadu v Manchesteru. DVD obsahuje kompletní živé provedení "Demon Days" plus dvou dalších skladeb "Hong Kong" a "Latin Simone (Que Pasa Contigo)", které byly na b-stranách singlů jako přídavek. Jedná se o druhé DVD kapely.


Kubb - Mother (Universal)
web / preview / psali jsme

Kubb - Mother
Jednou z kapel, na které upozorňovalo BBC jako nejžhavější objev pro letošní rok, byli i Kubb. S každým dalším singlem stoupají v britském žebříčku výše a výše a loňské album "Mother" nyní vychází i ve střední Evropě. Skladbu "I Don't Mind" si můžete stáhnout zde, dalších sedm skladeb zní v playeru jejich webu. V sekci Sound & Vision jsou k vidění klipy k písním "Wicked Soul", "Remain" a "Somebody Else".


My Chemical Romance - Life On The Murder Scene CD+DVD (Warner)
web / preview / psali jsme

My Chemical Romance - Life On The Murder Scene
Živák a dokumentární DVD úspěšné americké rockové kapely shrnuje hity z jejich dvou desek. Vydání se odkládá od listopadu loňského roku, a když budete mít štěstí, tak už tento týden v balení najdete CD s jedenácti živými skladbami, včetně několika dosud nevydaných demo nahrávek, a DVD zaznamenávající dosavadní historii kapely, tři videoklipy a několik koncertních záznamů.


Jim Noir - Tower Of Love (Warner)
web / preview / psali jsme

Jim Noir - Tower Of Love
"Tower Of Love" je albový debut manchesterského multiinstrumentalisty, jehož hudba je popisována jako psychedelický pop. Přichází po sérii tří kritikou výborně přijatých EPček. Zde si můžete stáhnout skladbu "Computer Song". Desku aktuálně propaguje singl "Key Of C", který si můžete poslechnout zde, kde jsou i mp3 ukázky písní z desky.


Living Things - Ahead Of The Lions (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Living Things - Ahead Of The Lions
S půlročním odstupem od světa i u nás vychází debutové album americké rockové kapely Living Things, kterou tvoří třio bratří Berlinů. Pilotním singlem je skladba "Bom Bom Bom", která si slušně vedla v americkém žebříčku. Tuto skladbu, stejně jako tři další, si můžete poslechnout na webu kapely.


Dále vychází:

Tori Amos - Video Collection: Fade To Red DVD (Warner)
Jane Birkin - Fictions (EMI)
Chick Corea - The Ultimate Adventure (Universal)
Youssef Dahfer - Divine Shadows (Universal)
Valle Marcos Jet - Samba (Universal)
Cyndi Lauper - Body Acoustic (Sony BMG)
Oomph! - GlaubeLiebeTod (Sony BMG)
Rossenrot - Das Grosse Leben (Universal)
Seal - One Night to Remember DVD+CD (Warner)
Secret Machine - Ten Silver Drops CD (Warner)
Yes - 9012 Live DVD (Warner)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY