Nierika se zhlédla v kytarovém popu

24.03.2006 18:44 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Nierika - Poison On Your Spoon
© facebook interpreta
Už loňský singl "Satellite" naznačil, že kopřivnická Nierika za dva roky od vydání debutu "Hydroponicum" zřejmě lehce přehodnotila svoje hudební vyznání a na nové desce se hodlá přiklonit ke kytarovému soundu. LP "Poison On Your Spoon" tuto částečnou zvukovou proměnu potvrzuje.

"Během své existence kapela proplula přes downtempo až po současný, výrazně kytarový sound," stojí v tiskovém prohlášení vydavatelství Piper Records, jež desku vydává. Stejně jako v případě debutu, i s produkcí "Poison On Your Spoon" vypomohl Dušan Neuwerth (např. Umakart, Tata Bojs, EOST, Kryštof či Swordfishtrombones). Nosič přinese celkem jedenáct písní, v nichž postupně zpívají všichni členové kapely, plus bonus v podobě klipu k písni "Satellite".

První příležitost ke koupi CD "Poison On Your Spoon" mají fanoušci 4. dubna v Plzni na úvodním koncertě Blood And Poison Tour, jež Nierika absolvuje spolu s kapelou Swordfishtrombones. Ta zde představí svoji novinkovou nahrávku "Blood & Milk". Termíny jednotlivých vystoupení jsou:

4.4 - Anděl Café, Plzeň
5.4. - Fléda, Brno
7.4. - Nora, Kopřivnice
13.4. - Boomerang, Ostrava
26.4. - Palác Akropolis, Praha (křest)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY