Nové desky pro 11. týden

12.03.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Co vás čeká v pondělí v obchodech? Třeba nové album britských Placebo, další sólovku vydává Graham Coxon, brazilský zpěvák Sergio Mendes se vrací s překvapivým albem, které natočil s Will. I. Amem, američtí rockeři Fall Out Boy přichází i do Česka, vychází také soundtracky k filmům "Good Night And Good Luck" a "Rafťáci", další album vydává kytarový instrumentalista Joe Satriani.
Pokud se v pondělí 13. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Placebo - Meds (EMI)
web / preview / psali jsme

Placebo - Meds
Páté album britské kapely vedené Brianem Molkem vychází tři roky po posledním studiové nahrávce a dva po výběru singlů "Once More With Feeling". Na desce hostuje VV z kapely The Kills a Michael Stipe z R.E.M. Produkce se ujal francouzský zvukař Dimitri Tikovoi. Deska má dva pilotní singly, jeden pro Evropu - "Because I Want You", a jeden pro zámoří - "Song To Say Goodbye". Videoklipy k oběma písním jsou k vidění zde.
Graham Coxon - Love Travels At Illegal Speeds (EMI)
web / preview / psali jsme

Graham Coxon - Love Travels At Illegal Speeds
Bývalý člen Blur vydává už šesté sólové album své sólové kariéry. Produkoval ho Stephen Street, který spolupracoval s The Smiths nebo Kaiser Chiefs a má na svědomí Coxonovo dva roky staré album "Happines In Magazines". Desku propaguje singl "Standing On My Own Again", jehož videoklip je k vidění v sekci Video jeho webu. Akustická verze písně je zde také ke stažení. Album vychází i v limitované edici s bonusovým DVD s živým provedením písní z desky.
Sergio Mendes - Timeless (Universal)
web / preview / psali jsme

Sergio Mendes - Timeless
Brazilský král samby, který je v latinské Americe hvězdou už od šedesátých let, se vrací po deseti letech se studiovým albem. A přichystal překvapení, protože album je postavené na moderním zvuku současného r'n'b a hip hopu. Spolupracovali na něm i India.Arie, Q-Tip, Chali 2na z Jurassic 5, will.i.am z Black Eyed Peas (desku produkoval), Justin Timberlake, Stevie Wonder, John Legend nebo rapper Pharoahe Monch. Ukázky jsou ke slyšení na jeho webu.
Fall Out Boy - From Under The Cork Tree (Universal)
web / preview / psali jsme

Fall Out Boy - From Under The Cork Tree
Kapele z Chicaga se loni povedl velký komerční průlom, květnové album "From Under The Cork Tree" se už prodalo v nákladu dvou milionu kusů a nastal čas pro útok na Evropu. Deska obsahuje i dva Top 10 hity "Dance Dance" a "Sugar, We're Goin' Down", jejichž klipy jsou k vidění v sekci Videos&Extras na jejich webu. Album produkoval Neal Avron.
Lety mimo - Electra (Sub Pub)
web / preview / psali jsme

Lety mimo - Electra
Své čtvrté album - třetí studiové - nahrála domácí klubová kapela ve studiu Davida Kollera a spoluprodukoval ho Ondřej Liška. Slyšet na ní bude i hlas Kláry Kondelíkové (ex-Lus3). Celou skladbu "Electra", která je pilotním singlem, si může poslechnout zde. Po vydání desky se kapela pustí na turné po celé České republice. (Album vychází ve středu 15.3.)


Dianne Reeves - Good Night And Good Luck (OST) (Universal)
web / preview / psali jsme

Dianne Reeves - Good Night and Good Luck (OST)
Soundtrack k autorskému filmu George Clooneyho "Good Night And Good Luck" si vystřihla americká jazzová zpěvačka Dianne Reeves, držitelka cen Grammy v jazzových kategoriích mezi léty 2001 a 2003. Čtvrtou Grammy dostala před měsícem právě za tento soundtrack. Obsahuje jednu novou skladbu "Who's Minding The Store" a několik jazzových standardů. Ukázky ze soundtracku jsou ke slyšení zde.
Různí - Rafťáci (OST) (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Různí - Rafťáci OST
Převážně písničkový soundtrack k teenagerské komedii, která jde právě do kin, obstaral stejný tým jako u úspěšných "Snowboarďáků". Úspěch hitu "On My Head" se bude snažit zopakovat Dan Bárta se skladbou "We All". Na desce se dále podílelil Miroslav Chyška, Matthew Ruppert, Oto Klempíř, James Harries a další.


Joe Satriani - Super Colossal (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Joe Satriani - Super Colossal
Kytarový mág Joe Satriani přichází po dvou letech se svým desátým instrumentálním albem. Spoluprodukoval ho Mike Fraser a podílel se na něm také jazzový bubeník Simon Phillips, který si zahrál i s The Who nebo Judas Priest. Zde je ke stažení podcast alba s ukázkami z desky.


Dále vychází:

Dieter Bohlen - Deiter - der Film (Sony BMG)
Johnny Cash - Water From The Wells Of... (Universal)
Barry Manilow - The Greatest Songs Of The Fifties (Sony BMG)
Stephin Merritt - Showtunes (Warner)
Bette Midler - Sings The Peggy Lee Songbook (Sony BMG)
Moby - Hotel Tour 2005 - Live DVD (EMI)
Erik Truffaz - Face A Face Live 2006 (EMI)
Tublatanka - Gold (Popron)
Visage - Visage DVD (Universal)
Wonder Stuff - Welcome To The Cheapseats DVD (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY