Jukebox 10/2006

08.03.2006 13:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tento týden si v Jukeboxu představíme novinky od Prince, Neko Case, Them Franchize Boyz, She Wants Revenge a Petry Haden.

Prince - Black Sweat (9/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Prince - Black Sweat
Po nevýrazném prvním singlu "Te Amo Corason" se Prince vrací s druhým kusem z alba "3121" a je to návrat k žhavému, sexuálně explicitnímu Princovi, kterého jsme měli všichni rádi. Písni vévodí minimalistický neptunovský beat a Bootsyho basová linka, přestože ani jeden z nich se ve skutečnosti ve studiu neobjevil a funkový panoš nás znovu po delší (pro mě opravdu dlouhé době) dostává do kolen. Doufejme, že ho tenhle track vrátí do žebříčků a teď nemyslím těch na VH1 nebo podobných nostalgických stanicích.
Neko Case - Hold On Hold On (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Neko Case - Fox Confessor Brings The Flood
Zakouřený, drsný hlas, který snad ani nemůže patřit tak krásné ženské. Neko Case utekla v patnácti z domova, prošla všemožnými punkovými kapelami (jako bubenice), až skončila v kanadském Vancouveru, kde se přidala k mísní countryové komunitě. Natáčela třeba s místní superskupinou The New Pornographers a vydala své sólové desky, ale nečekejte klasické country, spíše něco, co se country vzdáleně podobá. "Hold On Hold On" je první ochutnávka z nového, čtvrtého studiového alba "Fox Confessor Brings The Flood", které za oceánem vyšlo včera (v úterý) a Neko na ní odhaluje svoji maličko přívětivější tvář.
Dem Franchize Boys - Lean Wit It, Rock Wit It (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Dem Franchize Boys -  On Top Of Our Game
Atlantský hip hop dominuje už asi tři roky žebříčkům a přísun dalších a dalších nadějí neustává. Už to není jen o talentu, ale o producentském umu, tak třeba Dem Franchize Boys jsou výtvorem Jermaine Dupriho, který kapele naordinoval jejich vlastní taneček a umělý beef s D4L, který jim ho prý ukradli. Celé to naštěstí není jen o ukradených tanečních krocích, první singl "I Think They Like Me" a aktuální "Lean Wit It, Rock Wit It" je energií nacpaný kus s minimalistickým beatem (má se tomu prý říkat snap, protože připomíná luskání prstů). Text je sice dementní, ale píseň vás chytne za uši a nepustí.
She Wants Revenge - Sister (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

She Wants Revenge - She Wants Revenge
Interpol a The Killers si dávají malou přestávku, ale lidé chtějí další kapely, které znějí jako Depeche Mode s metalovými kytarami. She Wants Revenge z LA čerstvě debutují bezejmenným albem, které není špatné, jen z něho moc ční, že mají rádi Joy Division a The Cure a singl "Sister" je minimálně o třídu lepší než zbytek. Justin Warfield a Adam Bravin prostě vědí, co mají rádi a nějak si to nekomplikují s výmýšlením něčeho nového.
Petra Haden - Thriller (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Petra Haden
Dělat coververze slavných písní je, přiznejme si to, nejlacinější a nejprofláklejší způsob jak dělat hudbu. Petra Haden ale posunula odvěkou snahu kapel z tancovaček do dalšího levelu, kreativně překopává klasické melodie k obrazu svému a tvoří něco nového. Loni přehrála celé album The Who "Sell Out", mimochodem kompletně acappella, bez hudebních nástrojů. Její novinkou je vokální reinterpretace Jacksonova "Thrilleru". Haden znovu dělá všechny nástroje pusou a asi není ani moc překvapivé, že její hlas není od Jacksonova tak vzdálený.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY