Nové desky pro 10. týden

05.03.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Co vás čeká v pondělí v obchodech? Albový návrat po více než dvaceti dvou letech pro Davida Gilmoura, novinka domácí dubové legendy Hypnotix, reedice emo hvězd Mew, novinka domácích Cocotte Minute, remixové album funkatýrů Sly & The Family Stone, stařičký živák Bruce Springsteena, album r'n'b zpěváka Ginuwine, soundtrack od Jacka Johnsona a oficiální debut brněnské crossoverové partičky Mushy Muxx.
Pokud se 6. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

David Gilmour - On An Island (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

David Gilmour - On An Island
"On An Island" je třetí sólové album jedné z vůdčích postav Pink Floyd. Vychází dvaadvacet let po předchozí nahrávce "About Face" a zároveň ve stejný den, kdy Gilmour slaví 60. narozeniny. Mezi hosty najdete jména jako Jools Holland, David Crosby a Graham Nash. Při produkci desky asistoval Phil Manzanera z Roxy Music. Jedna nová skladba je ke slyšení na jeho myspace, v rádiu a televizích desku propaguje píseň "On An Island".
Hypnotix - Where The Spirit Lives (Popron)
web / preview / psali jsme

Hypnotix - Where Spirit Lives
Značka dubové kapely Hypnotix už je stará dvacet let, vydávali skoro po celém světě a spolupracovali s celou řadou slavných hostů. Teď přichází se sedmým albem, na kterém představují nového zpěváka jménem Ego L. Din, který je zároveň i bubeník a hráč na djembe. Na CD najdete i remix skladby "Brooklyn" v podání drum'n'bassového producenta Juanity Juareze a videoklip k písni "Free Your Mind". Mezi hosty desky se objevil i například americký perkusista Hearn Gadbois. Tři skladby z desky si můžete poslechnout či stáhnout na jejich stránkách na Bandzone.
MEW - And The Glass Handed Kites (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Mew - And The Glass Handed Kites
Dánská kapela, která bývá považována za klasiky stylu emo, vydává v reedici na velkém labelu své čtvrté album, půl roku po vydání v Dánsku a tři roky po průlomové desce "Frengers". Novinkovou kolekci produkoval Michael Beinhorn, prvním singlem byla skladba "Special", druhým "Why Are You Looking So Grave", klipy k oběma písním a ukázky tří dalších skladeb jsou ke slyšení v sekci music&video na jejich webu.
Cocotte Minute - Proti sobě (EMI)
web / preview / psali jsme

Cocotte Minute - Proti sobě
Domácí nu-metalová kapela vydává své druhé album, dva roky po úspěšné debutové nahrávce "Czeko". Skupina desku popisuje jako "syrovou a osobní". Novoinku už propaguje videoklip "Kopem!" natočený živě bez úpravy zvukové stopy, druhým videoklipem by měla být písnička "Ty mi to dáš", kterou si prozatím lze poslechnout v audiopodobě zde.
Bruce Springsteen - Hammersmith Odeon, London '75 (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Bruce Springsteen - Hammersmith Odeon, London '75
Boss, jak se Springsteenovi často přezdívá, se vrací se vzpomínkovým záznamem koncertního vystoupení s The E Street Bandem z listopadu 1975, který je považován za jeden z vrcholů jeho kariéry. Záznam koncertu už byl dostupný na DVD v box setu "Born To Run 30th Anniversary", nyní vychází samostatně na 2CD.


Sly & The Family Stone - Different Strokes For Different Folks (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Sly & The Family Stone - Different Strokes For Different People
Funkový klasik Sly Stone si užil svůj comeback při předávání Grammy a pocty, které mu skládá mladá generace, pokračují na albu "Different Strokes For Different Folks" plném remixových předělávek jeho klasických písní. Mezi interprety nových verzí najdete Black Eyed Peas, Maroon 5, Big Boie z OutKast, Johna Legenda, Joss Stone nebo Mobyho. Hned šest skladeb je ke slyšení v Jukeboxu na webu.
Ginuwine - Back II Da Basics (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Ginuwine - Back II Da Basics
Americký r'n'b zpěvák Ginuwine přichází se svým pátým albem, které v Evropě vychází se čtyřměsíčním zpožděním za Amerikou. O produkci se postarali Jazze Pha, Troy Oliver a The Trackmasters, prvním singlem byla skladba "When We Make Love". Její videoklip je ke shlédnutí na webu zpěváka, další skladby jsou ke slyšení v jukeboxu na stejném místě.
Mashy Muxx - Hoaxx (Indies)
web / preview / psali jsme

Mushy Muxx - Hoax
Brněnská crossoverová kapela se vrací s druhým albem, na kterém si nedělá hlavu se stylovými škatulkami a míchá taneční hudbu s funkem, jazzem či rockem. Je to návrat po šesti letech od vlastním nákladem vydaného alba "Sound - The Prompt Communicator". Skladba "Never Satisfied" je ke stažení zde, videoklip zde . Deska bude pokřtěna na konci března v brněnské Staré Pekárně.
Jack Johnson & Friends - Sing-A-Longs & Lullabies For The Film Curious George (Universal)
web / preview / psali jsme

Jack Johnson & Friends - Sing-A-Longs And Lullabies For The Film Curious George
Soundtrack k dětskému animovanému filmu o opičákovi Georgeovi si vzal na starost zpěvák Jack Johnson, který je v anglo-americkém světě čím dál populárnější. Na albu se podíleli i jeho kolegové Ben Harper, G. Love a Matt Costa. Dočkáme se třeba i předělávky "We're Going To Be Friends" původně od The White Stripes. Zde najdete dva filmy o natáčení soundtracku a také videoklip k písni "Upside Down".
Dále vychází:

Nick Cave & Warren Ellis - The Propositions OST (EMI)
Cesaria Evora - Rogamar (Sony BMG)
Ghostdigital - In God We Trust (EMI)
Gladiator - Mesto (Sony BMG)
Per Gessle - Son Of The Plumber (EMI)
Cyndi Lauper - The Body Acoustic (Sony BMG)
Living Things - Ahead Of The Lions (Sony BMG)
Gonzalo Rubalcaba - Solo (EMI)
Morning Runner - Wilderness Is Paradise Now (EMI)
Sasha - Open Water (Warner)
Scott Stapp - The Great Divide (Sony BMG)
The Slots - Baby Box (Championship Records)
Train - For Me, It's You (Sony BMG)
Van Morrison - Pay The Devil (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY