4LYN a Julia ovládnou pondělní Abaton

22.02.2006 19:52 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

4Lyn N
© Luboš Kreč / musicserver.cz
Další Free Mondays In Abaton se ponese v duchu ostrých kytar a pořádného rock and rollu. Do Abatonu zamíří dvě evropské rockové hvězdy, 4LYN a Julia, které vyprodávají velké koncertní haly a jejichž desky i koncerty kritici opěvují pro jejich profesionalitu a neotřelost. Přijďte si i vy užít pořádnou decibelovou nakládačku do klubu, který má jako jediný v Praze zvuk ostrý jako břitva bez soundlimitu. Kdy? V pondělí 27.února od osmi večer, samozřejmě zadarmo.

Německá skupina 4LYN se dostala do povědomí nu-metalových příznivců v roce 2000, kdy předskakovali americké kapele Papa Roach na jejich tour. Za poslední roky však absolvovali několik svých úspěšných tour, při nichž v sousedním Německu vyprodávali velké haly, a díky několika jejich hraní v česku i zde mají velkou řadu svých příznivců. Kvartet ve složení Ron "Braz" Clauss (zpěv), René "Russo" Knupper (kytary), Björn "Biggdee" Düssler (basa) a Sascha "Chino" Carrilho (bicí) se již svou první debutovou deskou se dostal do evropských hitparád. 4LYN je v dnešní době podle zahraničních materiálů jedna z nejúspěšnějších nu-metalových skupin v Evropě. To, že nejde jen o nafouknutou bublinu, ilustruje fakt, že má skupina již šest profesionálních videoklipů okupujících MTV a Vivu a podíl na soundtracku k filmu "XXX". Svou poslední deskou "Take It As A Compliment" předložili všem pochybovačům důkaz, že rozhodně nejsou provinční, umělou, nenápaditou partičkou.

Hokejoví příznivci si možná vzpomenou na oficiální hymnu loňského hokejového mistrovství světa ve Vídni "Beautiful". Odtud také pochází rocková kapela Julia, která je ve své domovině velmi populární a na koncertech hojně navštěvovaná. Kapela byla založena v roce 2000 v rakouském hlavním městě a hraje ve složení Koma - zpěv, Karl Mayr - kytara, Alex Schell - basa a Alex Schuster - bicí. Do dnešního dne odehráli více než 300 koncertů v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Itálii a dalších zemích včetně ČR, kde byli k vidění naposledy na loňském ročníku Love Planet.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY