Milan Cais z Tata Bojs zve na svoji výstavu

25.02.2006 08:27 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Milan Cais - 9 + 6
© Milan Cais
Zpěvák, bubeník a zakládající člen skupiny Tata Bojs Milan Cais nedávno dokončil připravy pro svoji koncepční výstavu "9 + 6". V Galerii kritiků v Paláci Adria ji můžete navštívit v době od 27. února do 26. března, a to každý den krom pondělí. Slavnostní zahájení výstavy proběhne 27. února v šest hodin večer za účasti hráče na didgeridoo Ondřeje Smeykala a kurátorů vernisáže, předsedkyně sdružení výtvarných kritiků a teoretiků Vlasty Čihákové-Noshiro a galeristy Karla Babíčka.

"Ta výstava je pro mě mimořádně důležitá, protože koncepčně mapuje období čekání na mou dcerku Evelínku. Bude to jakýsi trojrozměrný vizuální deník," prozradil autor Milan Cais před dvěma měsíci v rozhovoru pro musicserver.cz. Na webových stránkách Tata Bojs uvádí, že "9 + 6" vznikala průběžne rok a půl. Speciálně pro ni připravil jedenáct nových soch, instalací a objektů, k nimž patří mimo jiné "dvě malé fotografické série". Na výstavě bude k dostání i katalog, který Cais při této příležitosti vlastním nákladem vydal.

Co se týče samotných Tata Bojs, skupina právě prožívá jakési ticho před bouří - zanedlouho ji čeká soustředění na chatě u Milana Caise, po němž by mělo následovat nahrávání nové desky. Zatím posledním počinem z dílny TB je koncertní CD a DVD "Nanotour". Za prodej DVD už skupina obdržela Zlatou desku, a to 16. února v Paláci Akropolis v průběhu vyhlášení výročních cen ALMA 2005, z nichž si Cais, Mardoša a spol. odnesli zároveň ocenění za nejlepší koncertní kapelu minulého roku v kategorii rock. Že jde o DVD skutečně vydařené, stvrzuje také nominace Tata Bojs za tento kousek v nejrůznějších výročních anketách, včetně Anděla 2005 a cen musicserveru ČIHC 2005.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY