Ceny ALMA finišují, hlasovat mohou i posluchači

21.01.2006 16:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tata Bojs N
© Tata Bojs
Ceny Akropolis Live Music Awards za rok 2005 pokračují v průběhu ledna svým druhým kolem a příležitost poslat své tipy v něm dostane nejen odborná porota, ale i široká veřejnost. Hlasovat může každý zaregistrovaný či nově se registrující návštěvník portálu iDNES.cz, a to prostřednictvím webového formuláře na této adrese.

Jména nominovaných vzešla z hlasování odborné poroty v prvním kole. V kategorii Nejlepší živě vystupující umělec: Rock & Pop jsou to skupiny Clou, Sunshine, Tata Bojs a Wohnout, ve World Music se největší pozornosti dostalo Al-Yaman, Sto zvířat, Trabandu a United Flavour. V Hip hopu & r'n'b se o prvenství utkají Bow Wave, Gipsy, Indy & Wich a Prago Union, v kategorii Folk, Jazz, Blues se do druhého kola probojovali Dan Bárta & Illustratosphere, Robert Balzar Trio, Eggnoise a písničkář Xavier Baumaxa a konečně škatulce Electronic Music letos vévodí jména Khoiba, Moimir Papalescu & The Nihilists, Ohm Square a Skyline. Stejně jako v minulém roce budou kromě kapel oceněni i tuzemští promotéři, a to prostřednictvím ceny za Nejlepší hudební akci / koncert roku, kam postoupily festivaly Colours Of Ostrava, Hip-Hop Kemp, Love Planet a koncert norských Jaga Jazzist.

Dvacet vylosovaných hlasujících získá vstupenku na slavnostní večer věnovaný Akropolis Live Music Awards. Právě jím druhý ročník ALMA 16. února přímo v Paláci Akropolis vyvrcholí. Kromě vyhlášení výsledků odborné poroty spojených s předáním symbolických cen od výtvarníka Františka Zajíce a vyhlášení diváckých cen nebudou chybět ani koncertními bloky, při nichž se v krátkých setech představí vítězové loňského ročníku, skupiny Tata Bojs, Gulo čar, Skyline a jako speciální host jeden z objevů letošních nominací, písničkář Xavier Baumaxa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY