V Abatonu zdarma vystoupí Jazz Efterrätt

19.01.2006 12:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jazz Efterrätt N
© facebook interpreta
Třetí pondělí v roce 2006 Abaton přivítá funky-jazzovou partičku Jazz Efterrätt, která v současné době absolvovala své úspěšné tour po Česku. Momentálně dokončuje další desku, jejíž zvuk si nechali namíchat ve Švédsku ve stejném studiu, kde ho míchala například Anastacia nebo Michael Jackson na albu "History". Přijďte si je ostatně poslechnout sami v pondělí 23. ledna na Free Mondays do Abatonu. Předskakovat jim budou funkoví Sly Rabbits a jako dalšího hosta si přivzali DJ Ondraracha.

Jazz Efterrätt (jazzový zákusek - výraz ze švédštiny), je pražská hudební formace, která ve svém repertoáru nadžánrově spojuje prvky jazzu, funky, blues i latiny. Za dobu své existence (založeno v roce 1998) vydala v roce 2001 pod názvem "Nakousnuto" debutovou desku, druhou vydává letos pod názvem "Festival ist the BEST!" Toto album je výhradně autorské a plně prezentuje jejich hudební symbiózu.

Díky úzké spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem se Jazz Efterrätt podíleli hudebně i autorsky na vzniku CD "La Paráda" (2004) a měli možnost doprovázet např. Chrise Brubacka, Barryho Masona, podílet se na natáčení hudby k různým filmům, ale taky si třeba zahrát s basistou Marcusem Millerem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY