Pet Shop Boys blízko muzikálového nebe

06.06.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pet Shop Boys
© Robert Coufal
Pet Shop Boys na mezinárodní den dětí 1. června odstartovali další své turné, tentokrát v Jeruzalémě a na něm mimo jiné představili i novou skladbu "A Positive Role Model". Minulý týden v USA také konečně vyšel singl "I Don't Know What You Want But I Can't Give It Anymore" se sedmi remixy. Tři z nich má na svědomé Peter Raufhofer, známější pod pseudonymem Club 69, který letos získal Grammy pro nejlepšího světového remixéra. Snad i proto se singl vyšplhal až na druhou příčku americké Billbard Club Play Chart.

Turné však není jediné, čím se PSB v současné době zabývají. Konečně totiž také dokončili muzikál, na kterém pracovali několik let s Jonathanem Harveym. Před několika týdny byli vybráni herci a nyní se už plně zkouší. Premiéra by se měla odehrát někdy na podzim v Londýně. Muzikál se bude jmenovat "Closer To Heaven" (spolupracuje na něm i Andrew Lloyd-Weber, autor muzikálů "Jesus Christ Superstar" či "Evita"), stejně jako jedna z písní z jejich posledního alba "Nightlife" a měla by vyjít také jako singl. I tato skladba totiž prošla remixérskými hrátkami Petera Raufhofera. O remix byl požádán i Danny Tenaglia, ten bohužel z nedostatku času nabídku odmítl. Na béčku singlu by se však měla objevit dlouho nedokončená a nevydaná skladba "In The Club Or In The Queue", kterou zná jen několik fanoušků z různých bootlegů.

Pro fanoušky máme také další dobrou zprávu - PSB se 2. července ukáží na koncertě v Budapešti a 15. července v polských Gliwicích. Protože obě vystoupení budou součástí rádiových festivalů, vstupné bude zdarma. Lidé z okruhu českého webu Pet Shop Boys pojedou určitě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY