Předvánočním Ústím nad Labem budou znít symfoničtí Beatles

03.12.2005 09:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Boom N
© facebook interpreta
Hudební agentura B. B. Art Production, skupina The Boom a Národní dům, za podpory města Ústí nad Labem pořádají v sobotu 17. prosince od 19:30 v kostele sv. Vojtěcha v Ústí nad Labem XV. Vánoční koncert Beatles revivalového bandu se symfonickým orchestrem - The Boom. Koncert je zároveň oslavou výročí 15 let vzniku skupiny The Boom. Jako hosté vystoupí The Doors Revival z Prahy, Richard Scheufler a syn a ústečtí Bonifanti.

Skupina The Boom vznikla v roce 1990 na půdě ústeckého gymnázia. Již od počátků se zabývá reprodukcí písní The Beatles a za 15 let své existence má nazkoušeno a přehráno více než 100 skladeb. Do poloviny 90. let tvořily část repertoáru také vlastní skladby. První vánoční koncert se konal v prosinci 1991 v Malém divadle. Koncerty pořádané jako vzpomínka na Johna Lennona v blízkosti vánočních svátků si rychle vytvořily svou tradici, za 15 let nebyl žádný ročník vynechán. Celkem navštívilo vánoční koncerty přibližně 6000 návštěvníků. V roce 1997 se The Boom rozhodli dát dohromady symfonický orchestr, díky kterému by bylo možné hrát i ty skladby, které byly nahrány po roce 1965 a samotní The Beatles je živě nikdy nehráli. Od této chvíle se začíná vyvíjet těleso, které v současnosti čítá 55 profesionálních a poloprofesionálních hudebníků z teplické konzervatoře, Divadla opery a baletu v Ústí nad Labem, Bendova komorního orchestru, souboru Luscinia atd.

Mimo pravidelných vánočních koncertů se The Boom Beatles Revival Band & Symphonic Orchestra účastní různých benefičních akcí, pravidelně se účastní celorepublikového setkání českého fanklubu The Beatles v Praze, vystupují v hudebních klubech, na plesech a dalších akcích. Vrcholem náročné koncertní činnosti skupiny s orchestrem byla vystoupení na prestižním festivalu Trutnov Open Air v letech 2004 a 2005 a v srpnu 2006 jsou pozváni na festival BeatleWeek do Liverpoolu.

Předprodej vstupenek byl zahájen ve středu 30. listopadu v pokladně Národního domu a v dalších předprodejích. Ve večerních hodinách je možné vstupenky zakoupit v restauraci U Vlka a v Cine Café Silencio. Vstupenky stojí 150,- Kč v předprodeji a 190,- Kč v den koncertu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY