Jasná volba! Voní hezky...

17.12.2005 14:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Další kolekce vystoupení ze známé show "Later... With Jools Holland" tentokrát s přívlastkem "Cool Britannia 2". Prostřednictvím svých přehrávačů se tak na několik minut ve vašich (obývacích) pokojích objeví třeba Kaiser Chiefs, New Order, Morrissey, Blur, Razorlight nebo Franz Ferdinand. No nekup to!
8/10

Různí - Later... With Jools Holland - Cool Britannia 2

Celkový čas: asi 168 minut
Vydavatel: Warner Music
Je to tak. Všichni, co jste si vsázeli, že recenze tohoto DVD vypadne z klávesnice té "trendy britské p*či" Franze, se můžete slavnostně obejmout, poplácat po ramenou a namasírovat si společně stehna. "You know I love ya / Just wanna touch ya," vzkaz pro všechny. Nosím ho na tričku a odznáčku a nášivce. Recenzi píšu v doslova symbolický čas, několik málo hodin po vyhlášení divácké ankety Český slavík Mattoni 2005. Několik málo hodin poté, co čeští diváci rozhodli o tom, že nejlepší tuzemskou kapelou jsou Chinaski, několik málo hodin poté, co Petr Kolář pronesl opravdu patetický projev, a několik málo hodin poté, co se ukázalo, že tu lidé, posílající hlasy do takových anket, opravdu nemají přehled o tom, co je dobrá hudba. Takovým bych doporučil, aby si pod stromeček místo "Music Baru", "Tajemství" nebo snad dokonce "Alba" přáli tuto, takřka tři hodiny trvající, kompilaci opravdu dobré hudby. Ona je totiž dobrá hudba a dobrá hudba a je jenom na vás, která si vás nakonec získá. Tlačenka (MTV, Eso, T-Music, Evropa2), nebo ti druzí (p2p a internet obecně). Ukaž se!

Třeba takoví výše citovaní HARD-Fi dostali v Esu příděl "historicky nejnižší počet telefonických hlasů". Co na to říct? Cha cha je málo. Devatenáctiletý člověk (nesmyslně ověšený aurou "trendy britské p*či") má ještě chuť a představu, že svou zápáleností změní svět. Nebo alespoň vkus. Ale má smůlu, protože tady je to všechno zakořeněné a pořádně hluboko. Michal David 4ever! Tak to radši "britská trendy p*ča", vážení. Nechápu, jak může v Esu vyhrávat obskurní videoklip partičky jménem Argema. Co tam vlastně vůbec dělá? Kde jsou Snow Patrol, The Killers, Bloc Party, The Tears a Babyshambles? Co blbnu, vždyť tady by to nikdo neposlouchal. No indie kids there, baby. Je to škoda, protože co se týče hudby, tak jsme asi dvě stě let za opicema. Možná i víc. Znám jenom pár českých kapel, jejichž poslech mě baví. Bohatě by stačily prsty na rukou a nohou. Což je dvacet.

Co vám říká jméno Pete Doherty, popřípadě lidem z vašeho okolí? Zajímalo by mě, kolik z nich dá dohromady kloudnou větu. Pak to zkuste se jménem Morrissey. Pošlete mi výsledky, protože to určitě bude interesantní. Hlavně že si každý vzpomene, kdo nazpíval "Gejzír". Schválně to zkuste. Já mezitím budu sedět doma na svojí britský trendy p*deli, popíjet britský trendy drink, poslouchat britskou trendy muziku a chatovat se svými britskými trendy p*čami - rozuměj kamarády. Nebo si místo toho pustím tohle ultrakvalitní dévédéčko, které je doslova natřískáno kvalitní produkcí kvalitních kapel. Kompilace + několik interview (Kaiser Chiefs, Morrissey, New Order...) jsou na jasnou devítku, jenže zvuk nám tady trochu dělá neplechu. Občas nám tu lítá z nahlas do potichu a naopak. You lost one point, dude. Trendy hláška, co?

P.S. Recenze na první "Cool Britannia" od Pavla Parikrupy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY