Zemřel kapelník Rangers

20.11.2005 18:25 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Milan Dufek (Rangers - Plavci)
© www.rangers-plavci.hyperlink.cz
Další obětí krásného, ale nebezpečného koníčka z řad českých hudebníků se stal Milan Dufek, zakládající člen a kapelník skupiny Rangers - Plavci. Tento skladatel, textař, kytarista, flétnista a zpěvák v jedné osobě zahynul při potápění v jihoamerické Kolumbii, kde skupina momentálně koncertovala, a odkud se měla vrátit koncem listopadu. Podle zatím nepotvrzených zpráv přejel hudebníka při potápění sportovní člun.

Jedenašedesátiletý muzikant, jeden ze slavných strojních inženýrů, spoluzaložil country kapelu, která se později proslavila mnoha hity ("Balíček karet", "Smutný psaní", "Pole s bavlnou", "Trpasličí svatba", "Inženýrská"). První koncert odehráli Rangers v roce 1965, v širokou známost vešli po vítězstvích na Portě v letech 1967 a 1968. V sedmdesátých a osmdesátých letech nuceně počeštili původní název na Plavce, po roce 1989 používali většinou spojený název Rangers - Plavci. Na území bývalého Československa prodala skupina celkem více než tři miliony desek.

Po jihoamerické šňůře měla kapela pokračovat v neméně vzdálené Austrálii. Bohužel tyto plány zůstanou zřejmě nenaplněny...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY