Pet Shop Boys jsou podle Eltona Johna nadčasoví

28.05.2000 09:45 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pet Shop Boys
© Robert Coufal
Jakkoli se snad mohlo zdát, že Pet Shop Boys už jsou pro Británii minulostí a jen příjemnou vzpomínkou (vzhledem k nepříliš velkým úspěchům "Nightlife" i singlů z něj v Británii), nyní se vše změnilo a PSB včera získali na Ivor Novello Awards (ceny pro britské skladatele a hudební vydavatelství) prestižní cenu za vynikající přínos britské hudbě!!! Stejnou cenu v minulých letech získali například i Pink Floyd, Queen, The Who, The Rolling Stones, Morrissey, Elvis Costello či Chrissie Hynde, tedy Neil s Chrisem jsou v rozhodně dobré společnosti.

Cenu jim předával Elton John, který při tom řekl: "Neil a Chris, úplně jednoduše, píší vynikající popové skladby - rytmy, které vás donutí tancovat, melodie, které vás uloví a stále se vám točí v hlavě, spojené s nádherně ironickými texty, korunováno báječným Neilovým podáním. Jsou dva z nejlepších britských skladatelů a myslím, že jsou nadčasoví."

Konečně tedy podobná cena padla do správných rukou a nedošlo k podinosti jako na letošních Brit Awards, kdy podobnou cenu za vynikající přínos britskému hudebnímu průmyslu získaly Spice Girls... Williams si z letošních "Ivors" odnesl cenu za nejlepší píseň hudebně i textově a to za hitovku "Strong". Dvě ceny si odnesl odnesl Fran Healey z Travis za písničku "Why Does It Always Rain On Me", konkrétně za skladatele roku a nejlepší současnou píseň.

Český web Pet Shop Boys Eventuallly naleznete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY