Nové desky pro 42. týden

16.10.2005 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se na pultech obchodů kromě jiných objeví nové desky od anglických klasiků Depeche Mode, domácích hvězd November 2nd, britského objevu The Magic Numbers, švédských hitmakerů The Cardigans, soulové legendy Stevieho Wondera, klubového producenta Myla, rockerů My Morning Jacket, veteránů Deep Purple, ponurých elektroniků Boards Of Canada a českých nu-metalistů Škwor.
Pokud se v pondělí 17. října vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Depeche Mode - Playing The Angel (EMI)
web / preview / psali jsme

Depeche Mode - Playing The Angel
Britská kapela, k níž jako jedné z mála přísluší označení legendární i kultovní, se vrací po čtyřech letech s jedenáctým studiovým albem natočeným v Santa Barbaře pod taktovkou producenta Bena Hilliera, který získal ostruhy prací s The Doves, Blur nebo Elbow. Deska vůbec poprvé v kariéře kapely obsahuje i skladby (konkrétně tři), které napsal zpěvák Dave Gahan. Prvním singlem je skladba "Precious", jejíž klip je k vidění zde, celou desku si můžete poslechnout tady a aby těch návnad ke koupi nebylo málo, film Andyho Fletchera o natáčení desky najdete zde.
The Magic Numbers - The Magic Numbers (EMI)
web / preview / psali jsme

Magic Numbers - Magic Numbers
S malým zpožděním se i k nám dostává červnový debut kapely The Magic Numbers. Dva sourozenecké páry, Stodartové a Gannonsové, navazují hudebně na pop šedesátých let, nedělají si velkou hlavu s image a v Británii je řadí mezi největší objevy letošního roku. V sekci music jejich webu jsou ke slyšení skladby "Hymn For Her" (třetí singl) a "Anima Sola", k vidění tam pak najdete klipy k prvnímu hitu "Love Me Like You" a "Forever Lost".
November 2nd - Little Miss Behavin' And The Troublemakers (EMI)
web / preview / psali jsme

November 2nd
Někdejší vítězové soutěže Jim Beam Music navazují na svůj chválený debut. Několikrát odložené druhé album kapely vedené hlasem Sašy Langošové vznikalo z velké části v zahraničí, anglicky zpívané skladby produkoval v Los Angeles držitel Grammy David Bianco, mastering provedl Eddy Shreyer. Pilotní singl "Bitter Pill" je ke slyšení zde, koncertní záznam z koncertů na Madison Avenue je k vidění tady.
My Morning Jacket - Z (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

My Morning Jacket - Z
Rocková sestava z amerického Louisville navazuje na úspěšné poslední album novou kolekcí. Kapelník Jim James znovu trochu promíchal sestavou, ale jinak je vše při starém, znovu na albu mixují country s dřevním rockem. Skladba "Off The Jacket" je ke stažení zde, další skladba "Wordless Chorus" je pak ke slyšení na jejich oficiálním webu, kde najdete i dokument o natáčení desky "peaky zee-a peak at z".
Mylo - Destroy Rock & Roll (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Mylo - Destroy Rock&Roll
Mylovo debutové album původně vyšlo už loni v květnu, teď ale vychází znovu v reedici na velké značce, a tak se dostává i k nám. Britský producent na něm předvádí současnou podobu taneční hudby, album obsahuje velký klubový hit loňského roku "Drop The Pressure", singl "In My Arms" a také titulní "Destroy Rock & Roll". Nová edice desky obsahuje i remix "Destroy Rock & Roll" od Toma Nevillese. Hned pět skladeb je ke slyšení v sekci music jeho oficiálního webu, singlové hity jsou zase k vidění tamtéž v podobě videoklipů.
The Cardigans - Super Extra Gravity (Universal)
web / preview / psali jsme

The Cardigans - Super Extra Gravity
Novinka od švédských hitmakerů, přicházející dva roky po rozpačitě přijatém "Long Gone Before Daylight", se nese prý v temnějším duchu. Celkově už šesté album kapely produkoval Tore Johansson, jenž se proslavil prací s Franz Ferdinand a s The Cardigans natáčel už úspěšné album "Gran Turismo". Deska obsahuje samozřejmě i první singl "I Need Some Fine Wine...", jehož videoklip je k vidění v sekci video jejich webu.
Deep Purple - Rapture Of The Deep (Warner)
web / preview / psali jsme

Deep Purple - Rapture Of The Deep
Nové album rockových klasiků přichází už dva roky po poslední desce "Bananas", sedmatřicet let od vzniku Deep Purple. Od založení kapely už ovšem ve skupině zůstal jediný původní muzikant - bubeník Ian Paice. Desku produkoval Michael Bradford a za mikrofon se postavil Ian Gillan. Za týden vychází album také ve speciální limitované edici s jednou bonusovou skladbou. Videoklip k titulní skladbě alba je k vidění zde.
Stevie Wonder - A Time To Love (Universal)
web / preview / psali jsme

Stevie Wonder - A Time To Love
Soulová legenda se vrací po dlouhých deseti letech s albem, které prý má mnohé překvapit. Wonder ho nahrál s výraznou pomocí svých kolegů, jako jsou Paul McCartney, Prince, En Vogue, India.Arie, Doug E. Fresh nebo jeho dcera Aisha. Prvním singlem je "So What The Fuss", jeho kolaborace s Princem, která je slyšet i vidět v sekci media jeho webu. Tam si také můžete poslechnout druhý singl "From The Bottom Of My Heart".
Boards Of Canada - The Campfire Headphase (Maximum Underground)
web / preview / psali jsme

Boards Of Canada - The Campfire Headphase
Třetí album "The Campfire Headphase" trochu tajemné dvojice elektronických experimentátorů Boards Of Canada ze Skotska je prý trochu pozitivnější než předchozí temné "Geogaddi" a navazuje na psychedelický rock 70. let minulého století. Objevuje s na něm také netradičně hodně kytarových ploch. Preview skladeb je ke slyšení na webu jejich domovského labelu Warp.


Škwor - Amerika (Warner)
web / preview / psali jsme

Škwor - Amerika
Ještě jedni vítězové talentových domácích soutěží vydávají tenhle týden nové album. Jsou to Škwor, kteří v roce 2002 triumfovali na Rock Made In Gambrinus. Jejich třetí album je znovu hodně politické a hodně energické. Čtyři skladby z desky kapela pověsila na svůj web v ukázkách ke stažení. Už od konce tohoto týdne desku podporují na velkém turné, které skončí 4. listopadu v pražském Paláci Akropolis.
Dále vychází:

Bratz - Rock Angelz (Universal)
Melissa Etheridge - Greatest Hits (Universal)
Horkýže slíže - Živák (EMI)
Kenny G - Best Of... Christmas Album (Sony BMG)
Různí - Future Sound Of (Univeral)
Carly Simon - Moonlight Serenade (Sony BMG)
Simply Red - Simplified (Universal)
Starsailor - On The Outside (EMI)
Supertramp - Retrospectacle (Universal)
Brian Wilson - What I Really Want For Christmas (Sony BMG)
Bow Wow - Wanted (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY