Donots a The Airbags rozparádí Roxy

12.10.2005 11:57 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Donots N
© facebook interpreta
Přestože nikdo přesně neví, co bude s klubem Roxy v budoucnu, zatím to nevypadá, že by se tam přestaly konat zajímavé akce. Důkazem toho je vystoupení německých neopunkáčů Donots ve čtvrtek 20. října. Jako support se představí pražská naděje The Airbags. Donots nejsou na tuzemských podiích žádnými nováčky, české publikum mělo již několikrát příležitost vidět tuto pětici v akci.

Vznikli v roce 1993 jako punkový revival, který přehrával skladby např. od Bad Religion nebo The Clash. Debutovali v roce 1996 deskou ''Pedigree Punk''. Za dobu své existence vydali celkem šest řadových alb, to poslední v loňském roce pod názvem ''Got The Noise''. Vystupovali po boku hvězd svého stylu jako např. Toten Hosen nebo Blink 182. Na svém kontě mají i společný ''Protestsong'' s nekompromisními revolucionáři Anti-Flag.

Co se týče předkapely, myslím že není potřeba zeširoka se rozepisovat. Společně s Clou patří The Airbags mezi nejznámější zástupce českého melodického punku. V poslední době je o nich hodně slyšet v souvislosti s jejich čerstvým EP "For All Of You Who Hold The Fire".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY