Zakladatel The Libertines Carl Barat pojmenoval novou kapelu

10.10.2005 07:56 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Carl Barat N
© nme.com
Když se řekne The Libertines, vybaví se (snad) každému (minimálně) dvě jména - Carl Barat a Pete Doherty. Hlavní kytarista a textař. Šéf a ten, co jím byl vyhozen. "Carl mě vyhodil, že prej jsem feťák. Teď mu ukážu, co je to bejt kurva feťák," svěřil se Pete Doherty v dokumentu "Stalking". Zatímco Barat se rok motal, byl v depresi z toho, že The Libertines bez Dohertyho nefungovali tak, jak si představoval, a popravdě rečeno působil dost žalostným dojmem, Pete Doherty zformoval projekt Babyshambles. Natrhnul Baratovi...eee...triko a vlastně splnil i svůj slib z výše zmíněného dokumentu. Ale to už jsme někde jinde.

Před několika týdny se britskému NME Carl Barat svěřil s několika informacemi ohledně své nové kapely. Na internetových stránkách The Libertines Barat prohlásil: "Sílíme den ode dne." Zajímá vás název? Dirty Pretty Things podle Baratových klubových parties, které pořádal po celém Londýně. Sestava? Bubeník Gary Powell (The Libertines), kytarista Anthony Rossomando (ten, co nahradil Dohertyho), basák Didz Hammond (The Cooper Temple Clause) a samozřejmě samotný Carl Barat.

Dirty Pretty Things už dokonce ohlásili první společnou tour. Kapela se rozhodla projet pár italských klubů. Začíná se desátého října v Římě a končí o čtyři dny později v Rimini.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY