Fru Fru oslaví pětileté výročí speciálním koncertem

28.09.2005 11:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fru Fru N
© www.frufru.cz
Bicí komando Fru Fru oslaví ve středu 5. října v Paláci Akropolis své páté narozeniny. Skupinu založil v Třebíči v září 2000 zpěvák Václav Bartoš jako příležitostné seskupení k improvizacím na vernisážích, jejíž členové hráli v různých rockových, jazzových a bluesových seskupeních. Původně až čtvery bicí se ustálily na jediných - akustických - s použitím samplů a živých steel drumů a octopadu.

Za pět let mají na kontě debutové CD, které hudební kritika přijala kladně a které hrála nezávislá i státní regionální rádia. K tomu dva klipy, které vysílala ČT, Óčko i slovenský Musicbox. Jedna skladba vyšla na kompilaci "Soundczech" časopisu Report. Mimo českou a slovenskou scénu vystupují Fru Fru v Polsku, Německu a ve Slovinsku, ale zavítali dvakrát i do Chorvatska. Odehráli přes 200 koncertů. Na podzim vyjde druhé album u firmy Blackpoint.

V Akropoli budou hosty ex-bubeníci Fru Fru Nelid, Lulek Konečný a Pospec. Na klávesy si přijde zahrát skladatel a zakládající člen kapely (dnes soudce) Honza Coufal, trumpetista František Kučera (ex-Čikori a Iva Bittová), který hostoval na debutovém albu, a nedostižný groover Miloš Dvořáček.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY