Cyndi Lauper nabídne akustiku

23.09.2005 14:24 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Cyndi Lauper N
© cyndilauper.com
Cyndi Lauper docela nedávno překvapila vynikající nahrávkou převzatých písní "At Last". Vyrazila i na vydařené koncertní turné po Americe, které bylo zaznamenáno na DVD "Live... At Last". Za svou pětadvacet let trvající kariérou se poohlédne na akustické desce, na kterou nachystala i dvě nové skladby a pozvala si několik kolegů z branže, nečekejte tedy obvyklé best of album. Toto dílko vyjde 8. listopadu a dostalo název "The Body Acoustic" a mluví se i o dualdiskové edici. Cyndi si vše produkovala sama za drobné pomoci Ricka Chertoffa (pod jehož dohledem natáčela svůj debut "She's So Unusual") a Williama Wittmana (ten spoluprodukoval "At Last").

Mezi novinkami se o přízeň bude utkávat dvojice písní "Above The Clouds", ve které na kytaru hraje Jeff Beck, a "I'll Be Your River" s hostující Vivian Green. Ta ještě zpívá společně se Cyndi a Ani DiFranco ve skladbě "Sisters Of Avalon". Mezi dalšími hosty nechybí něžná kráska Sarah McLachlan, ta propůjčila svůj andělský hlas hnedle dvakrát ("Time After Time" a "Water's Edge"), reggaeman Shaggy ("All Through The Night"), Adam Lazzara ze skupiny Taking Back Sunday zapěje v hitu "Money Changes Evererything" a Kelly Osbourne bude skotačit se Cyndi v jejím největším hitparádovém záseku "Girls Just Want To Have Fun". Nových úprav se dočkaly i songy "Shine", "Fearless", "She Bop" a "True Colors", kterou známe i v podání Phila Collinse.

Podle výčtu skladeb a hostů to vypadá, že "The Body Acoustic" bude velmi zajímavou záležitostí, zbývá jen doufat, že Cyndi Lauper ještě někdy natočí i něco nového autorského.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY