Nové desky pro 38. týden

18.09.2005 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden vycházejí novinky od Queen a Paula Rodgerse, Bon Jovi, vzpomínka na Luthera Vandrose, čerstvý materiál od skotských Simple Minds, soul-funkových legend Earth, Wind & Fire, veteránů Status Quo, jamajského zpěváka Shaggyho, metalistů Disturbed a Trapt, debut britské kytarovky Subways a také nové album experimentátorů Broadcast.
Pokud se v pondělí 19. září vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Queen And Paul Rodgers - Return Of The Champions (EMI)
web / preview / psali jsme

Queen - The Return Of Champions
Kapela Queen představuje na koncertním dvojalbu Paula Rodgerse, nástupce Freddieho Mercuryho na postu zpěváka. Vedle klasických hitů Queen ("I Want To Break Free", "A Kind Of Magic" nebo "Bohemian Rhapsody") zazní i několik skladeb od Rodgersovy kapely Bad Company, včetně největšího hitu "All Right Now". Sampler desky s deseti třicetisekundovými ukázkami je ke slyšení na oficiální stránce kapely.
Bon Jovi - Have A Nice Day (Universal)
web / preview / psali jsme

Bon Jovi - Have A Nice Day
Jon Bon Jovi a jeho pop-metalová kohorta se vrací s novým albem. Obsahuje i aktuální singl, který dal celé desce jméno, tj. "Have A Nice Day". Preview všech skladeb je ke slyšení v sekci nové desky na oficiální stránce kapely, v sekci video je ještě klip ke zméněné titulní skladbě. "Have A Nice Day" vychází i limitované edici s DVD, kde je k vidění i pět záznamů z koncertního turné a dokument, a také v regionální verzi mimo jiné pro Česko, která bude k dostání za výrazně nižší cenu.
Různí - To Luther, With Love: A Tribute To Luther Vandross (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Různí - Luther Vandross Tribute
Beyoncé, Stevie Wonder, Usher, Mary J Blige, Donna Summer, Aretha Franklin, Alicia Keys nebo třeba i Elton John skládají poctu loni zesnulé soulové legendě Lutheru Vandrossovi na albu coververzí slavných skladeb z jeho repertoáru. Preview písní je ke slyšení v playeru na oficiální stránce zpěváka.


Simple Minds - Black & White 050505 (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Simple Minds - Black & White 050505
Sestava z Glagow v čele se zpěvákem Jimem Kerrem prodala za svou kariéru třicet milionů desek a po pětadvaceti letech na hudební scéně jsou stále ve hře. Nové album produkoval Bob Clearmountain (Roxy Music, Rolling Stones, INXS) a obsahuje samozřejmě i první singl "Home". Na jeho videoklip se můžete podívat na oficiálním webu skupiny na tomto odkazu.
Earth, Wind & Fire - Illuminated (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Earth, Wind & Fire - Illumination
"Illustrated" je návrat legendární rhythm'n'bluesové kapely. Celkově už jejich třiadvacáté album je představí v současnějších produkcích (Raphael Saadiq, Organised Noize) s hosty hlavně mladší generace - Big Boi z Outkast, Kelly Rowland z Destiny's Child, Floetry, Raphael Saadiq, Will.I.Am z Black Eyed Peas, Musiq nebo Kenny G. První singl "Pure Gold" je ke slyšení na e-kartě na oficiální stránce.
Status Quo - The Party Ain't Over Yet (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Status Quo -  The Party Aint Over
Rockoví veteráni, kteří už počítají čtyřicet let aktivní kariéry, vydávají novou desku. Obsahuje i pilotní singl "The Party Ain't Over Yet". Pohled do zákulisí natáčení desky nabízí dokument televizní stanice BBC. Skupina si nedávno zahrála jako host v nekonečném britském seriálu "Coronation Street".


Shaggy - Clothes Drop (Universal)
web / preview / psali jsme

Shaggy - Clothes Drop
Jamajský toaster se vrací s novým albem po třech letech. Mezi hosty jsou Will.I.Am z Black Eyed Peas, zpěvačka Nicole z Pussycat Dolls, reggae zpěvák Brian Gold nebo Rayvon a producenti Sly & Robbie a Scott Storch. Deska obsahuje i nový singl "Wild 2 Nite", jehož video je navíc k vidění na oficiální stránce, audio dostupné k poslechu najdete tamtéž.


Disturbed - Ten Thousand Fists (Warner)
web / preview / psali jsme

Disturbed - Ten Thousand Fists
"Ten Thousand Fists" je třetí album jedné z nejprodávanějších metalových kapel posledních let. Prodané tři miliony jejich debutu "The Sickness" a jeden následovníka "Believe" zavazují k tomu, aby z alba byla znovu událost metalové sezóny. Skladby "Stricken" a "Guarded" si můžete poslechnout na oficiální stránce kapely, kde jsou navíc k vidění i videoklip ke "Stricken" a čtyřdílný videodeník z natáčení desky.
Subways - Young For Eternity (Warner)
web / preview / psali jsme

The Subways - Young For Eternity
S malým zpožděním i u nás vychází jeden z nejzajímavějších letních debutů ze škatulky anglických kytarovek - červencový debut Subways. Kapela, kterou objevil boss hudebního cirkusu v Glastonbury Michael Eavis, nahrála desku v produkci Iana Broudieho (The Zutons, The Coral). V sekci Media jejich webu najdete videoklip k aktuálnímu singlu "With You", stejně jako dva předchozí "Rock'n'Roll Queen" a "Oh Yeah". Jukebox na stránce také nabízí preview ostatních skladeb za alba.
Trapt - Someone In Control (Warner)
web / preview / psali jsme

Trapt - Someone In Control
"Someone In Control" je druhé album rockerů ze Severní Karolíny, které má navázat na úspěšný debut. Kapela desku nahrála v produkci Dona Gilmora (Linkin Park, Pearl Jam, Good Charlotte) a uslyšíte na ní i singl "Stand Up". Videoklip k této skladbě je k vidění v sekci Media na oficiálním webu. Tři další skladby si můžete poslechnout v jukeboxu na oficiální stránce kapely.
Broadcast - Tender Buttons (Warp)
web / preview / psali jsme

Paul McCartney - Chaos & Creation In The Back Yard
Hvězdy indie-rockové scény Broadcast se vrací po kritikou chváleném albu "Ha Ha Sound" s třetím dlouhohrajícím počinem nazvaným "Tender Buttons ". Už jsou ale jen ve dvojici Trish Keenan a James Cargill. Ukázky z alba "Black Cat" a "America's Boy" jsou ke slyšení zde, další preview najdete v obchodě vydavateství Warp Records.


Dále vychází:

Anthrax - The Anthology 1985-1991 (Universal)
Argema - Láska na 1 noc (EMI)
Adrian Belew - Side Two (Sony BMG)
Michael Bolton - The Essential Michael Bolton (Sony BMG)
Children Of Bodom - Are You Dead Yet? (Universal)
Miles Davis - The Complete Jack Jahnson Sessions (Sony BMG)
Rob Dockinson - Fresh Wine For The Horses (Sony BMG)
Fantasia - Free Yourself (Sony BMG)
Humane - Welcome to This Wonderland (Warner)
Diana Krall - All For You (Universal)
Lonestar - Coming Home (Sony BMG)
Most Precious - Blood Merciless (Universal)
Brad Paisley - Time Well Wasted (Sony BMG)
Různí - Tekno 36 (Universal)
Různí - Folk & Country / Legendy české country 3 (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY