Dobrý MP3 zdarma a legálně (1)

23.05.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Internet je plný pirátských empétrojek. Na druhé straně se na něm ovšem mnohdy dají najít i naprosto legální nahrávky a to z dílny i těch nejvěhlasnějších kapel a interpretů. Několik typů, kde si některé z těchto skladeb stáhnout, jsme pro vás dnes připravili.

Pearl Jam
© Music365
O Pearl Jam, kteří minulý týden vydali nové a naprosto skvělé album "Binaural", je známo, že mají velmi úzký vztah se svými fanoušky. Snad i proto jim nikterak nevadí, když si nahrávají jejich koncerty a mezi dalšími fandy je šíří. Pokud tedy právě tato kapela je vaší krevní skupinou, nemeškejte ani minutu a (pokud vám to vaše připojení dovolí), běžte na tuto stránku, kde si můžete stáhnout kompletní audiozáznamy z celkem pětadvaceti různých koncertů Pearl Jam. Pro fanouška určitě dar z nebes.

PM Dawn
© www.pmdawn.net
Ještě dále se na svém webu rozhodli zajít PM Dawn. Ti se před lety proslavili hlavně skladbami "Set Adrift On Memory Bliss", která byla postavena na samplu písničky od Spandau Ballet a "Looking Through The Patient Eyes" z filmu "Bumerang" s Eddie Murphym. Nedávno ohlásili, že jejich nové album bude k dostání pouze přes internet a jejich internetové fandy určitě potěší i skutečnost, že si z jejich webu mohou stáhnout několik desítek jejich skladeb a to jak těch, které se nalézají na regulérních albech, tak i nevydané nahrávky a remixy. Ačkoli jsou PM Dawn u nás poněkud utajení, většina jejich skladeb je to nejlepší současné R&B, jaké si můžete představit a já osobně jsem si už stáhl kompletní archiv. V něm mimo jiné najdete i jejich skvělý remix "Heal" od The Shamen, remix znělky seriálu "Akta X" i nikde jinde nevydanou skladbu "If She Loves Me", která nemohla vyjít z toho důvodu, že obsahuje sampl jižanské kapely Lynyrd Skynyrd a ta odmítla poskytnou povolení k vydání, protože PM Dawn jsou černoši... To však nic nemění na tom, že je to hitovka jako blázen. Doporučuji všemi deseti, stahovat můžete odtud.

A abychom zavítali i na český internet, jak jsme na MusicServeru informovali už před několika dny, k volnému stažení nabídla svůj hit "Savana" kapela Rumpál. Text napsala Gábina Osvaldová (manželka Ondřeje Soukupa a autorka například i textů muzikálu "Johanka z Arcu") a věřte tomu, že si písničku začnete prozpěvovat už při prvním poslechu. Skladba se nalézá zde.

A samozřejmě, pokud to snad nevíte, více než tři stovky legálních skladeb si můžete stáhnout přímo od nás z MusicServeru. Stačí kliknou tady.

Při dalších legálních empétrojkách zase někdy nashledanou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY