Nové číslo magazínu Music je ve znamení Rolling Stones

07.09.2005 11:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 09/05 N
© facebook interpreta
ROLLING STONES: Větší třesk rockových dědů
Žádní rockoví kmeti nemají takový vliv a úspěch jako kapela Rolling Stones, která 5. září vystřelila do světa nové album "A Bigger Bang". Velký třesk znamená vznik vesmíru, či akt zrození. A Stones se vrátili do bodu vzniku, kdy začali dělat svou třaskavou muziku. Sestoupili ke kořenům, k blues, rocku a soulu, který jedině oni umí zatavit do zvuku valících se kamenů. Kdo ví, možná je "A Bigger Bang" to poslední vzepětí či "větší třesk" zpěváka Micka Jaggera, kytaristy Keithe Richardse a spol. Vždyť letos, kdy vyrazila na světové turné, má stoneovská čtyřka dohromady 245 let.

Závislosti RICHARDA MÜLLERA
"Člověk furt propadá nějakým závislostem. Já, jen co jsem se zbavil závislosti na jídle, tak jsem propadl bowlingu," říká mohutný Müller a s jasem v očích se s nadšením pouští do výkladu o zvláštnostech pražských bowlingových drah. "Hraju to sice jako prase, špatně, ale je to momentálně to jediný, co mě v životě baví. A dělat oheň!"

The RASMUS na horské dráze
Když před časem okupovali česká rádia s hity jako "In The Shadows" či "First Day Of My Life", leckdo jásal, že finské jedničky Apocalyptica a HIM se doma dočkaly mladých nástupců. Což o to, The Rasmus mladí jsou, ale hrají spolu už 11 let a právě vydávají šesté řadové album. Když se pak v pětadvaceti pořádně proslavili, evidentně to s nimi nijak nezamávalo. Jinak by přece nenatočili tak solidní desku, jako je novinka "Hide From The Sun". Oproti předchozímu albu "Dead Letters" temnější a propracovanější. Nabitá hity od začátku až do konce.

100°C vařili s mámou
Členové 100°C si snad ani nesednou: na jaře nahráli hudbu k filmu "Rajónové blues", ve kterém dokonce i hrají, zkraje prázdnin natočili album "Collage" a hned počátkem září odjeli hrát do Turecka. Nová deska prý vznikala v přátelštější atmosféře než debut - "když děláš polívku pod šéfkuchařem, tak se ti vaří hůř, než když ji děláš s mámou," říká zpěvák Jakub Joshua Johánek.

Triumf bláznivého žabáka
Animovaný modrý žabák CRAZY FROG s legračním zpěvem "ding-ding-dididing" namixovaným do hitu Harolda Faltermeyera "Axel F" letos v létě opanoval evropské hitparády. A ne náhodou. Zvukový sampl v podobě mobilního vyzvánění podpořeného masivní kampaní v médiích zaplavuje Evropu už déle než rok. Skladba "Axel F" byla šťastný nápad a svižný animovaný videoklip dokonal dílo zkázy. Nebo vítězný triumf?

Utajená hvězda: Poslušný synek JAMES BLUNT
Kdyby nějaký šikovný režisér převedl život Jamese Blunta na filmové plátno, kritika by se pravděpodobně ukritizovala. Takový kýč, červená knihovna, věrohodnost veškerá žádná, psali by všichni. Jenže Bluntův příběh je skutečný, což ukazuje, že výjimky potvrzují pravidlo: pohádky se přece jen někdy dějí.

SERIÁL: World Music III. - Karibik & spol.
Další pokračování volného seriálu o world music logicky směřuje z Afriky do zemí Karibiku, Střední a Jižní Ameriky. Po objevení karibských ostrovů a Ameriky Kryštofem Kolumbem na sklonku 15. století začali Španělé a později Portugalci kolonizovat nově objevené země, objevili výhodnost pěstování plodin na tamních plantážích a s tím se objevila i potřeba pracovních sil. Co nejlevnějších, pokud možno zadarmo. Nastala éra otrokářství. Éra, ve které člověka s jinou barvou pleti než bílou ani nikdo za člověka nepovažoval.

Další rozhovory zářijového MUSICu:
KOLLERBAND, průkopník dualismu
Malý zázrak jménem NIGHTWISH
ŠVIHADLO má reggae rádo

V pravidelných rubrikách najdete přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a samozřejmě nechybí ani nezbytný příděl recenzí a soutěží o CD a lístky na koncerty.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY