Miluju je, milují je, milujte je!!!

22.08.2005 00:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Kdyby se teď někdo rozhodl vydat kompilaci "Now That's What I Call Indie Hits 2005", určitě by na ní nechyběli Hard-Fi. Ale nezávidím chlapíkovi, co by ji dával dohromady. Vybrat totiž z debutového alba "Stars Of CCTV" ten největší hit se mi zdá jako nadlidský úkol. Tahle deska je totiž hit od začátku do konce.
9/10

Hard-Fi - Stars Of CCTV

Skladby: Cash Machine, Middle Eastern Holiday, Tied Up Too Tight, Gotta Reason, Hard To Beat, Unnecessary Trouble, Move On Now, Better Do Better, Feltham Is Singing Out, Living For The Weekend, Stars Of CCTV
Celkový čas: 45:05
Vydavatel: Warner Music
Pořád dokola. Už si začínám připadat jako blbeček. Británie. Kytarovka. Vezmu kompakt, strčím ho do věže a ještě před zmáčknutím tlačítka, díky němuž se nahrávka nekompromisně roztočí, si polohlasem říkám: Ty vole, tentokrát jim to už snad nesežereš. Další kytarovkáře. Houby! Už první track mě nutí zapnout Firefox, najet na Hard-Fi.com a downloadnout text, abych si moh' s Richardem Archerem (voc) zašvitořit refrén výborné "Cash Machine". Jsem prostě slaboch. Když už na tom webu jsem, tak juknu na History. Tak odkaď jste, kluci? Staines, Middlesex. Mizernej stadt. No club, no pub, no fun. Skvělej inspirační zdroj, říká Archer. Zrovna hraje "Hard To Beat" - letní hitovka jak řemen. Věřím mu. Stejně je zvláštní, kolik UK vyprodukuje během tak krátké doby kytarových bandiček a že všechny mají něco do sebe, i když si na některé z nich za půl roku třeba už nikdo nevzpomene.

Pořád si pročítám web a zjišťuju, že "Stars Of CCTV" se nahrávalo ve Staines a stálo to asi 300 liber. Poctivý DIY (Do It Yourself). A bum, nominace na letošní Nationwide Mercury Prize. Stejně to působí komicky, když koukáte na tu nominačku. Hard-Fi vedle Coldplay, kteří "X&Y" nahrávali v nejnoblesnějším studiu na Ostrovech. Komu to přejete víc? Já klukům ze Staines. Zapomeňte na hledání nejublíženějšího dvojverší Chrise Martina, radši se nechte pohltit schopností těhlech mladých boys prezentovat nejbanálnější texty o životě - "What am I going to do, my girlfriends test turned blue / We tried to play it safe, that night we could not wait / No, no this can't be right, she said it would be all right / I can't afford to be a daddy so I leave tonight" - takovým způsobem, že každý track je potenciální hit! Jakto? Protože téměř každý zní jinak. Chcete punk? Pusťte si "Middle Eastern Holiday"! Rozněžnit přítelkyni? Nabídněte jí pět minut ve společnosti nádherné klavírní balady "Move On Now". Rozmanitosti se meze nekladou, řekla si zřejmě čtveřice nad objednanými fish & chips.

Zajímalo by mě, kolik z vás si nechá "Stars Of CCTV" ujít kvůli tomu, že je to "jenom další kytarovka". Jestli jsi to právě ty (milý čtenáři), tak mi to promiň, ale musím ti říct, že jsi pěkný kus idiota. Smést debutovou desku Hard-Fi ze stolu za asistence výše zmíněných slov, to se ti draze nevyplatí. "Stars Of CCTV" je totiž setsakramentsky skvělá deska. Pak budeš jenom blbě koukat, až se o ní tvoji přátelé nad sklenkou portského budou bavit. Vzpomeneš si na mne...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY