Blíží se šesté pokračování okořského festivalu

20.07.2005 13:21 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Plakát Okoř 2005
© www.festivalokor.cz
Pošesté se pod srpnovým nebem a zříceninou hradu Okoř sejdou posluchači, kteří nenechávají svůj vkus sešněrovat žánrovými škatulkami a vědí, že nezáleží na tom, zda někdo hraje folk nebo rock, ale zda hraje dobře, nebo špatně. A vzhledem k tomu, kdo na sobotu 20. srpna přislíbil účast, je zcela zřejmé, že špatných muzikantských výkonů se opravdu netřeba bát. A kdo že na pódiu v podhradí tentokrát vystoupí?

Těšit se můžete na stálici nejen festivalových pódií Ivana Hlase, žánrově nezařaditelnou formaci Bůh Ví, kytarové Ready Kirken či Anděla za nejlepší popové album roku 2004 si užívající Kryštof. Stejně jako loni předvede svůj zemitý jižanský rock L. L. Jetel v čele s Ondřejem Hejmou a zajímavý zážitek slibuje i trojice Monika Načeva, Tadeáš Věrčák a Michal Pavlíček. Také se budete moci přesvědčit, proč jsou tak oblíbená koncertní vystoupení skupin Divokej Bill a MIG 21, nebo vychutnat zpěv jarním turné zocelené Anety Langerové. A aby ucho návštěvníkovo mohlo alespoň na chvíli od hudby odpočinout, oživí festival také improvizované vystoupení protagonistů Divadla Vizita Jaroslava Duška a Martina Zbrožka.

Jak vidno, je na co se těšit. Program začíná ve 14 hodin, vstup bude otevřen o hodinu dříve. Jak je již tradicí, v areálu bude pro rodiny s dětmi k dispozici dětský koutek a celým programem bude provádět Šárka Kubelková. Ani na obnovu hradu Okoř pořadatelé nezapomněli a opět částí výtěžku přispějí. Do 10. srpna můžete na stránkách festivalu soutěžit o vstupenky na festival a CD některých účinkujících.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY