Richard Müller oslaví narozeniny novinkou

06.07.2005 13:11 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Richard Müller N
© www.muller.sk
Populární slovenský zpěvák Richard Müller naplánoval na září vydání svého už jedenáctého alba. Nazval ho "44", a sice proto, že tehdy oslaví své čtyřiačtyřicáté narozeniny. V souvislosti s deskou v prosinci absolvuje dva koncerty v Bratislavě plus jeden koncert v Praze (uskuteční se 9. prosince 2005 v T-Mobile Aréně).

Album "44" vznikalo stejně jako loňský "Monogamný vzťah" ve studiu Monster Island v New Yorku. Podle Müllerových slov bude oproti předchozímu albu méně komorní a bude pestřejší. Z devadesáti procent si hudbu i texty složil Müller sám, jedna skladba je Ivy Bittové, o zbytek se postarali Gabo Dusík a Henrich Leško, s nímž zpěvák spolupracoval na svých prvních albech "Neuč vtáka lietať" a "33"; písně pro "44" jsou jejich první kolaborací po jedenácti letech.

Výpomoc si Müller vyžádal i od kytaristy Hirama Bullocka, jenž krom Milese Davise, Erica Claptona či Stinga spolupracoval také na deskách českých Monkey Business, od bubeníka Omara Hakima (Madonna, Sting, Bruce Springsteen, David Bowie) i basistů Antonyho Jacksona a Willa Leeho. Tři z nich - Omar Hakim, Will Lee a Hiram Bullock - navíc předběžně potvrdili účast na již zmíněném turné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY