Dej to tam a jdem kalit, vole!

03.08.2005 16:30 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Určitě jste doteď marně hledali nějakou věc, kterou byste s sebou vzali na chatu, kde plánujete udělat gigaprázdninovou party. Všechno už je provařený, oposlouchaný. BodyRockers a jejich eponymní debut je vaše spása. Nevěříte? Nevěřte. Vaše chyba. Tenhle kotouč by na tý party totiž neměl chybět!
8/10

BodyRockers - BodyRockers

Skladby: Handel On Your Face, I Like The Way, I Wanna Live, You Got Me Singing, Round And Round, Dirty, For One Night Only, Keep Your Boots On, New York City Girl, Dignity, Stuck In A Flut
Celkový čas: 39:36
Vydavatel: Universal
Asi takhle: Tahle deska je jejich debut, takže první odstavec se zákonitě musí věnovat tomu, kdo ti BodyRockers jsou, kde se vzali a co dělaj' za hudbu. Prostě informace, který někteří čtenáři považujou za zbytečnou omáčku a neschopnost autora začít recenzi jinak než dementním omíláním faktů, který si několika kliknutíma můžou najít na oficiálních stránkách kapely sami. Ale tak to vůbec neni. Ten "omáčkoidní" odstavec šetří váš čas. Takže - BodyRockers jsou britsko-australské duo, který podle několika zdrojů hraje rock a míchá ho s electrem. Dvojice mladíků Dylan Burns a Kaz James spíš dělá electro a jako hlavní přísadu používaj' rock. Zkrátka pečou electro-rockovej koláč. Výtečnej electro-rockovej koláč. A to jsem k jejich poslechu přistupoval s těžkym despektem. Proč? Asi ten obal.

Jejich první singl "I Like The Way" sbírá různý ocenění a drtí Dance Charts, kde může. Teď zrovna v Kanadě. Recept na hudbu maj' vcelku jednoduchej: Vezmou několikaslovnej text (asi tak třicet plus nějaký to citoslovce - ano, mám na mysli "yeah"), kterej se od půlky začne opakovat (některá jeho část třeba víckrát), daj' si tam nějakej "tuc-tuc" beat a přimíchaj' k tomu kejtru. Výsledek? Výtečná zábava. Fakt nekecám. Možná to někomu může přijít ujetý, ale mně se to cédé fakt strašně líbí. Proč? Naprosto jednoduchá odpověď: Je mi šumák, jestli to dělal už někdo před nima. Pro mne je určujícím faktorem zábavnost. U všech desek. Jestliže mě deska nevydrží bavit celou dobu jejího poslechu, tak si nekoleduje o zaprášenou poličku, ale rovnou o výlet do bazaru. BodyRockers tohle nehrozí. Čtyřicet minut. Všechny nabouchaný kvalitní zábavou. S velkym K.

Dalšim singlem bude chytlavá "Round And Round", ale kdybych to vybíral já, tak jasně volim "Dirty". Našlápnutá věcička s kytarou uprostřed a výtečnym textem: "There's a reason why you're in my head, there's a good reason why you're in my bed, there's a reason why you're not my girl, there's a reason why you rock my world! Cause you're dirty!" Ale podařenejch kousků je tu víc ("Keep Your Boots On", "You Got Me Singing", vyklidněný outro s klavírem "Stuck In A Rut"). Z eponymního debutu týhle dvojice jsem (jak to tak vypadá, když to po sobě teď čtu) pěkně vodvařenej. Ale proč ne, když jsem ho podrobil nejtěžšímu testu ze všech. Pustil jsem si ho po ultrazábavných "Singles" od Basement Jaxx. Kaz s Dylanem obstáli. Nejlepší party CD na letošní léto. Trust Me...

P.S.: Ať je vedro, nebo prší, BodyRockers parket zruší! Hej!
P.P.S.: Rýmovačky mi nikdy nešly, sorry...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY