Depeche Mode vyjedou na turné, v lednu zahrají v Praze

16.06.2005 17:31 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Depeche Mode N
© www.nrk.no
Do Prahy se chystá další z hudebních skupin, jejíž jméno snad není třeba představovat opravdu nikomu. Řeč je o kultovních Depeche Mode, kteří 23. ledna vystoupí v Sazka Areně. Lístky budou údajně k mání od 1. září.

Depeche Mode se proslavili jako zvukově progresivní a naprosto zásadní skupina, která na sebe navíc dokázala nabalit jedny z nejvěrnějších a nejdisciplovanějších fanoušků hudební historie (poznávacím znamením věrných příznivců byl černý kožený oděv a stylově upravený účes). Založili ji v roce 1980 Martin L. Gore, Andrew Fletcher a Vince Clarke, který po svém pozdějším odchodu z kapely seskupil neméně slavné Erasure. V roce 1981, kdy se přidal zpěvák David Gahan, kapela debutovala deskou "Speak & Spell", s vydáním třetího alba "Construction Time Again" pak odstartovala svoji veleúspěšnou kariéru. Zatím poslední kolekce původního materiálu, deska "Exciter", jí vyšla v roce 2001.

Světové turné, kterým se Depeche Mode vrací na pódia po pětileté odmlce, se bude vázat k vydání ohlášeného novinkového alba, jež by mělo být k mání v srpnu tohoto roku. Skupina je natáčí v kalifornské Santa Barbaře, finální mixy provede v New Yorku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY