Česká rádia podlehla sličné Natashe

10.06.2005 19:30 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 23. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Zatímco Čechomor nadále udržel první místo v obchodech, v rádiích se na vrchol protlačila Natasha Bedingfield.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 23. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Natasha Bedingfield - Unwritten
© facebook interpreta
Tomu říkám vichr, to je ale šrumec. Když se člověk podívá do hitparády českých rádií, nestihne se ani podivit. Pirates, kteří byli minule první, jsou nyní až padesátí pátí, což mi smrdí tak trochu konspirací. Myslím, že Honza Balušek by se mnou souhlasil, protože je podobně jako nyní já přesvědčen, že česká scéna je nějaká divná. Asi jako ten výčepní. Jednoooké mořské raubíře vystřídala na čele sličná Britka Natasha Bedingfield, která naservírovala českému publiku hitovku "Unwritten". Na dvojce je pravděpodobná příští nebo přespříští jednička, a to Gwen Stefani s "Rich Girl", kterýžto singl poskočil vzhůru o deset míst. Zbylá tři místa v Top 5 nejsou nic nového: Global Deejays, Green Day a Jennifer Lopez. Pomalu, ale jistě stoupají žebříčkem Coldplay, neboť minule devatenáctá skladba "Speed Of Sound" je nyní na třináctce. Nejvyšší debut má na pětadvacítce Ama Shola, píseň se jmenuje "You're The One I Love". Nemám šajna, co to je za pecku, ale podobně jako v mnoha případech v minulosti mi instinkt napovídá, že o nic nepřícházím... "Lyla" Oasis je 37., "Branded" Monkey Business debutuje jako čtyřicáté první. V Británii veleúspěšný Akon je s "Lonely" 43. a "One Word" Kelly Osbourne startuje na čísle 53.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 23. týden najdete zde.

Čechomor - Co sa stalo nové
© facebook interpreta
Nejúspěšnější sestava prodejní hitparády zůstala do značné míry zachována z minulého týdne. Už potřetí za sebou jsou zlatí hoši z Čechomoru s novou deskou "Co sa stalo nové". Ze stříbrné pozice jim opět sekunduje superstarová diva Martina Balogová, kterou ze trojky jistí říčanská rockerka Aneta Langerová. Aby těch žen nebylo na vrcholu málo, čtyřka patří Radůze, pod jejíž horou se na pátém místě usadila Iva Frühlingová s "Litvinovem". Mnohem zajímavější než pohled na špičku je seznamování se s novinkami tohoto týdne. Nejlépe se uvedli Black Eyed Peas, jejichž "Monkey Business" je desáté. No a jmenovci jejich desky, Monkey Business Romana Holého, jsou s "Kiss Me On My Ego" dvanáctí. V obou případech lze předpokládat, že příště budou v Top 5. To bych si ale neodvážil tvrdit ani o devatenáctých Oasis s "Don't Believe The Truth", ani o "Live After Death" Iron Maiden na 35. pozici. Velké šance na postup vpřed nemá také "Out Of Exile" Audioslave, kteří debutují na sedmatřicítce. Poslední z novinek, "Mainstream" O5 & Radeček, je padesátá.

Úplnou prodejní hitparádu pro 23. týden najdete zde.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY