Festival Colours Of Ostrava začne už za měsíc

08.06.2005 09:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava 2005 plakát N
© facebook interpreta
Již za měsíc, 8. července, se rozběhne v Ostravě třídenní maratón koncertů Colours Of Ostrava, při kterém se představí přes 100 kapel a DJů nejrůznějších hudebních stylů z celého světa pod jménem. Hlavní hvězdou bude "kmotr funku", "Dr. Funkenstein" alias George Clinton a jeho 20členná kapela Parliament/Funkadelic. Jeho minimálně tříapůlhodinové vystoupení v neděli 10. července na úplný závěr festivalu je součástí evropského turné, které začíná den předem v Bratislavě, zahrnuje 14 koncertů v Německu, Belgii, Švýcarsku, Holandsku, Itálii a končí 25. července v pařížské Olympii. Na stejném pódiu v neděli zahrají také Monkey Business, kteří jsou velcí obdivovatelé George Clintona.

Řada kapel představí divákům v Ostravě i své nové desky: Čechomor album "Co sa stalo nové", které mnozí označují za jejich vůbec nejlepší, hvězda světové world music, portugalská zpěvačka stylu fadó Mariza vydala nové album "Transparente", Monkey Business přicházejí s deskou "Kiss Me On My Ego". Dvě ze "svaté trojice" etno-tanečních kapel Fun-Da-Mental a Transglobal Underground zahrají v sobotu 9. července, Asian Dub Foundation pak v neděli 10. července. V sobotu vystoupí také tři držitelé prestižní ceny BBC World Music Award, hvězda senegalského hip hopu a rapu, kapela Daara J, fenomenální zpěvačka z Tuvy Sainkho Namthylak a již zmiňovaná Mariz.

Festival se uskuteční stejně jako loni v centru Ostravy v areálech výstaviště Černá louka a Slezskoostravské hradu, které svým parkovým charakterem uprostřed zeleně nabízejí příjemné prostředí pro letní pohodu. V nedaleké řece Ostravici se dá při troše odvahy i koupat. Vedle areálu bude připraveno mezi stromy v parcích velké místo pro stanové městečko. Ve spolupráci s festivalem Music On Film - Film On Music se připravuje novinka letošního ročníku: festivalové kino hudebních videoklipů a filmů. Hlavním programem budou nejpozoruhodnější videoklipy ze všech koutů světa. Další novinkou letošního ročníku je areál "Dětský svět". Zde bude pro dětské návštěvníky připraven bohatý program sestávající z nejrůznějších her a soutěží. Areál bude mít i kvalifikovaný dozor, do jehož péče budou moci rodiče své děti svěřit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY