Music s festivalovou přílohou jde do obchodů

06.06.2005 11:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 06/05 N
© facebook interpreta
Stejně jako vloni vychází červnové číslo měsíčníku MUSIC rozšířené o 16 stran, na kterých najdete přehled sedmdesáti nejzásadnějších domácích festivalů od června až do konce prázdnin. Přílohu FESTIVALY 2005 připravila opět Markéta Brchelová-Turková a najdete v ní i rozhovory s ostřílenými festivalovými harcovníky.

TOMÁŠ VARTECKÝ: Chci být součástí celku (Markéta Brchelová-Turková)
Má nejdelší dredy na české rockové scéně, z rockerů nosí nejkratší sukni a jeho kytara má nejsyrovější zvuk. Nejčastěji stojí po boku Davidu Kollerovi, Danu Landovi či Anně K. Kurtizány z 25. Avenue jsou jeho dítě. Jmenuje se Tomáš Vartecký a s Kurtizánami právě pokřtil nové album "Chemie".

COLDPLAY vyzývají U2 (Martina Kotrbová)
Po dvou vydaných albech mají doma čtyři ceny Grammy, šestnáct milionů prodaných nosičů a na zdi jim visí plakát U2. Co přesně tato trojkombinace znamená? Dvě neznámé, což se rovná třetí deska nesoucí tajemné jméno "X&Y".

MARTINA BALOGOVÁ se dočkala (Vladimír Vlasák)
Martina Balogová, finalistka soutěže Česko hledá SuperStar, nechtěla s deskou spěchat. "Kdo si počká, ten se dočká," říká zpěvačka. A dočkala se. Podobně jako Aneta Langerová nebo Sámer Issa, který s Balogovou zpívá song "Timeless", si mohla vychutnat první místo na domácí hitparádě.

MONKEY BUSINESS: Nečekejte jen funk (Vladimír Vlasák)
Kapela Monkey Business, která právě vydává album "Kiss Me On My Ego", funguje podle pracovní křivky jejího leadera a hlavního skladatele Romana Holého. "Roman má ještě kapelu J.A.R., které se musí věnovat. Nejsme tady sami," říká zpěvák Matěj Ruppert.

OZZY OSBOURNE - horror na vlastní kůži (Martina Kotrbová)
Býval možná nejvzývanější heavymetalovou modlou, uctívaným zpěvákem a frontmanem, před nímž se až nábožně skláněly miliony. V posledních letech je spíš vysmívanou troskou, závislým chudákem, který neváhá svůj trapný a hořce smutný stav předvádět za peníze v televizi.

ZAMĚŘENO: Hudba světa ve světě hudby - AFRIKA II. (Saša Neuman)
Proč se nám nevešel africký kontinent do prvního dílu našeho seriálu celý? Protože sever tohoto světadílu má odlišný kulturní charakter. Muslimská expanze směrem na západ z původního arabského teritoria zatlačila domorodé kočovné obyvatelstvo těchto oblastí hlouběji do pouště či do hor a dnes vnímáme africký sever jako svět arabský.

Další rozhovory a profily červnového čísla:

JARDA TRABAND SVOBODA: Syrový jako játra (Markéta Brchelová-Turková)
MOBY opět v Hotelu (Martina Kotrbová)
DURAN DURAN: Už si nehrajeme na hvězdy (Martina Kotrbová)
ECSTASY OF ST. THERESA je otevřená nápadům (Lukáš Kadeřábek)
LUCIE ŠORALOVÁ není Bílá (Josef Vlček)
MANU CHAO a jeho africká mise (Saša Neuman)
ALBA ROKU - 1978 (Josef Vlček)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI a obvyklou porci recenzí a soutěží.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY